Terug naar Apple Reality release in januari 2023, wordt een ‘game-changer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Reality release in januari 2023, wordt een ‘game-changer’

Door Ward Edema24 juni 2022 10:512 min. leestijd0

Apple’s eerste AR/VR-bril, de Apple Reality, komt volgens nieuwe geruchten in januari 2023. En volgens een kenner wordt het een ‘game-changer’! Dit moet je weten over de Apple Reality release.

Apple VR-bril

Post-Meta-tijdperk

De nieuwe schatting van de releasedatum komt van Apple-analist Ming-Chi Kuo, die het bijna altijd bij het rechte eind heeft. In zijn nieuwste blog bespreekt hij de toekomst van VR en AR in het algemeen. Daarin noemt hij dat we op dit moment naar het ‘post-Meta-tijdperk’ gaan.

Pre-order de iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Pre-order de iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Meta, het overkoepelende bedrijf van Facebook en Oculus, heeft de afgelopen jaren met de Oculus Quest en Oculus Quest 2 ontzettend veel betaalbare VR-headsets verkocht, maar wel met een flink verlies. Nu de VR-markt volwassen wordt, is er ook ruimte voor duurdere en geavanceerdere hardware, en komen we dus in een nieuwe fase.

Apple Reality release

Apple Virtual Reality

Apple wil in deze nieuwe fase het voortouw nemen met een eigen AR/VR-bril. Deze bril kan zowel de realiteit vervangen (Virtual Reality) als een camerabeeld weergeven waarin virtuele objecten worden geplaatst in de echte wereld (Augmented Reality).

Volgens Kuo wordt deze headset, ook bekend als de Apple Reality, een ‘game-changer voor de industrie’, met een ‘excellente immersieve ervaring’. Ook noemt hij dat de Apple VR/AR-bril ‘het meest ingewikkelde product wordt dat Apple ooit heeft ontworpen’ – en dat zegt wat voor het bedrijf achter de iPhone, iPad, Apple Watch en meer.

Na de Apple Reality release: de rest volgt

Kuo noemt ook dat na de Apple Reality release in januari 2023 er een flinke stroomversnelling gaat komen, met headsets van grote concurrenten zoals Samsung, Google en Huawei. Daardoor groeit de gehele VR-industrie flink.

De Apple Reality wordt overigens een technisch wonder, dat op bijna alle fronten verbeterd is ten opzichte van bestaande headsets. Wil je er alles over lezen? Bekijk dan ons Apple Reality-dossier.

Meer nieuws?

Wil je in de toekomst op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de Apple Reality? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Ming-Chi Kuo op Medium

 

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar