Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze nieuwe Apple-producten komen begin 2023 al uit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple-producten 2023


Lees verder na de advertentie

Het jaar liep voor Apple-fans met een sisser af, maar in de eerste helft van 2023 komen er héél veel nieuwe Apple-producten: wij zetten ze op een rij.

Nieuwe Apple-producten in 2023

Hoewel we aanvankelijk nog een Apple-event verwachtten in oktober – en misschien zelfs nog eentje in november – was de werkelijkheid toch wat teleurstellend. Met een paar persberichten bracht Apple een nieuwe iPad Pro, de 10e generatie iPad en een nieuwe Apple TV 4K uit. Maar daar bleef het bij.

De keerzijde: hierdoor weten we wel dat het voorjaar van 2023 bijzonder druk gaat worden. Allerlei nieuwe producten die een release in het najaar net niet gehaald hebben, zijn waarschijnlijk naar het voorjaar verplaatst. Wij zetten alles wat we van Apple verwachten in het begin van 2023 – dus van januari tot en met maart – op een rij.

1. Apple Reality Pro

Apple Reality Pro


kooptip

De Apple Reality Pro zou de naam zijn van Apple’s eerste AR/VR-bril, en het wordt één van de meest revolutionaire nieuwe producten die Apple ooit op de markt heeft gebracht. Dankzij de nieuwste technieken zoals pannenkoeklenzen met een breed blikveld, hoge resolutie microled-schermen, oog- en handtracking, en een supersnelle Apple-chip, wordt de headset veel gelikter dan wat de concurrentie (Meta, Valve, HTC) tot nu toe op de markt heeft gezet.

Lees alles over de Apple Reality

Wanneer?

Naar verwachting wordt de bril al in januari 2023 aangekondigd, met een release later in het jaar. Dit lijkt op de timing van de van de eerste iPhone, die op 9 januari 2007 werd geïntroduceerd, en pas op 29 juni van dat jaar op de markt kwam. Wie weet kiest Apple ook in 2023 weer voor een event op 9 januari!

2. 14- en 16-inch MacBook Pro 2023

MacBook Pro 2023

In 2021 kondigde Apple de totaal nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro aan. Het was voor het eerst sinds 2016 dat het design helemaal op de schop ging, met een focus op functie boven vorm: meer aansluitingen, betere koeling, en veel betere specificaties – maar dus wel een wat dikkere laptop. Dat design blijft in 2023 hetzelfde, maar wel worden de M1 Pro- en M1 Max-chips vervangen door de M2 Pro en M2 Max. Die krijgen wat meer cores, wat meer maximaal werkgeheugen, en een iets hogere kloksnelheid – net als de normale M2 dus.

Wanneer?

De subtiel vernieuwde 14- en 16-inch MacBook Pro komen waarschijnlijk rond maart 2023 op de markt. Dat is anderhalf jaar na de release van de vorige generatie, wat precies past bij de cyclus die Apple aan lijkt te houden voor z’n Mac-chips (18 maanden).

3. Mac mini 2023

Mac mini 2023

De Mac mini is op dit moment wat verwarrend: naast het M1-model uit 2020 is er ook nog een Intel-model uit 2018 beschikbaar voor een hoger bedrag. In 2023 komt Apple waarschijnlijk met twee nieuwe modellen van de Mac mini. De eerste is een vervanger voor het M1-model – met een M2-chip en verder ongewijzigd ontwerp. De tweede is de vervanging voor het Intel-model, met een M2 Pro-chip en waarschijnlijk een iets groter chassis. Laatstgenoemde wordt door z’n extra snelheid perfect voor professionele taken.

Wanneer?

De twee uitvoeringen van de Mac mini 2023 komen waarschijnlijk tegelijkertijd met de MacBook Pro op de markt, in maart 2023.

4. iMac 2023

iMac 2023

De M1 is langzamerhand wel toe aan z’n pensioen – ook al is het pas twee jaar geleden dat de chip werd aangekondigd. De MacBook Air, 13-inch MacBook Pro en iPad Pro zijn allemaal al overgestapt naar de M2, en ook de Mac mini lijkt dus die stap te gaan maken. Dan blijft dus alleen de 24-inch iMac over als laatste Mac met M1-chip, en we verwachten niet dat dit lang zo gaat blijven. Oftewel: er komt waarschijnlijk een kleine upgrade van het model om hem uit te rusten met de M2. Een grotere 27-inch iMac hoeven we volgens de laatste geruchten voorlopig nog níét te verwachten.

Wanneer?

De iMac krijgt waarschijnlijk in maart 2023 zijn update naar de M2, net als de andere Macs in deze lijst. Zo is in één klap de hele line-up van de Mac compleet – op de Mac Pro na. Alhoewel …

5. Mac Pro 2023

Mac Pro 2023

Over de Mac Pro zijn de afgelopen jaren ontzettend veel geruchten langsgekomen. Het is het laatste Mac-model dat je helemaal niet met een Apple-chip kunt krijgen, en hier gaat ongetwijfeld verandering in komen. Maar de Mac Pro is nogal lastig: hij heeft nu ondersteuning voor uitbreidingskaarten, uitbreidbaar werkgeheugen en de mogelijkheid om de processor te vervangen.

Bij het introduceren van een Mac Pro met een M2 Extreme-chip – wat waarschijnlijk de naam wordt van de monsterlijke Apple-processor die de Mac Pro gaat aansturen – wordt dit anders. Door het design van Apple’s chip is het waarschijnlijk niet mogelijk om uitbreidingskaarten te gebruiken of de processor te vervangen, en zelfs uitbreidbaar geheugen is onzeker. Of professionals dat willen slikken is de vraag – dus Apple doet waarschijnlijk z’n best om toch een paar van deze punten over te hevelen naar een nieuwe Mac Pro.

Wanneer?

Wanneer de Mac Pro 2023 precies wordt uitgebracht, is gissen. Wel heeft Apple de komst van de Pro nog genoemd tijdens de Apple-keynote van maart 2022 – met de opmerking “that’s for another day” – dus echt lang zal Apple er niet meer mee wachten. Maart 2023 is wat dat betreft het meest waarschijnlijk.

Meer Apple-producten in 2023

Apple nieuws week 45

Ook in de rest van 2023 wordt het druk voor Apple, met naar verwachting de iPhone 15 (Plus), iPhone 15 Pro, iPhone 15 Ultra, twee nieuwe Apple Watch-modellen, en wellicht zelfs een compacte 12-inch MacBook! Ook komt er waarschijnlijk een grotere HomePod, en een nieuw extern scherm: het Studio Display XDR.

Voor begin 2023 en ook de rest van het jaar is het daarom handig om je te abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief – zo blijf je het hele jaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!