Terug naar ’12-inch MacBook Pro met M2 Pro en M2 Max op komst’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’12-inch MacBook Pro met M2 Pro en M2 Max op komst’

Door Ward Edema13 juni 2022 10:243 min. leestijd0

Apple zou voor het eerst in jaren werken aan een supercompacte ‘pro-laptop’: de 12-inch MacBook Pro. Dit moet je weten over het nieuwe model.

12-inch MacBook Pro

12-inch MacBook

Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat Apple de 12-inch MacBook introduceerde. De compacte laptop was een stuk duurder dan zijn grotere broer, de MacBook Air. Tegelijkertijd was hij trager, doordat er in de behuizing alleen zuinige Intel-chips pasten. Niet echt een goede deal dus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nadat in 2018 ook de Air de upgrade kreeg naar een nieuw ontwerp en een Retina-scherm, had de 12-inch MacBook eigenlijk geen bestaansrecht meer. En dat realiseerde Apple zich ook: hij werd in 2019 uit de verkoop gehaald.

Kleinste MacBook Pro ooit

Vorige week werd uit een bericht van Apple-leaker Mark Gurman duidelijk dat Apple werkt aan een nieuwe 12-inch MacBook. Door de efficiënte Apple Silicon-chips, zoals de recent aangekondigde M2, is het nu mogelijk om een compacte laptop te maken mét goede prestaties.

Apple wil dit volgens analist Majin Bu tot een nog hoger niveau tillen. De 12-inch MacBook zou namelijk niet een ‘normale’ M2-chip krijgen, maar de M2 Pro en M2 Max. Dit zijn extra snelle versies van de chip, met meer cores en meer werkgeheugen, die ook worden verwacht voor de 2023-uitvoering van de 14- en 16-inch MacBook Pro.

Klein – maar wel dik

12-inch PowerBook G4

De laatste keer dat Apple een compacte Pro-laptop maakte, is al 17 jaar geleden. Het was toen de PowerBook G4 die Apple’s sterkste chip van dat moment, de G4, naar een kleine laptop bracht. En dat was te zien aan de buitenkant: hij was voor een kleine laptop behoorlijk dik.

Het probleem van de dikte zou ook nu nog een rol kunnen spelen. De MacBook Pro 2021 is ook al een stuk dikker dan zijn voorganger om goede koeling mogelijk te maken. Dit zou bij een 12-inch model niet anders zijn. Maar: het moderne Apple vindt dit waarschijnlijk geen punt, gezien het concept van “dun, dunner, dunst” langzamerhand wordt losgelaten.

Of toch geen Pro?

De kans is ook nog aanwezig dat het 12-inch model een normale MacBook wordt – dus geen Pro, en geen Air. Apple hint hier zelf al naar: op Apple’s pagina over macOS Ventura wordt bij de compatibiliteit aangegeven dat de MacBook van ‘2017 en later’ wordt ondersteund. Dat terwijl er na 2017 helemaal geen modellen met de naam ‘MacBook’ meer uit zijn gekomen.

Naar verwachting komt het 12-inch MacBook-model – of het nou een Pro is of niet – begin 2023 uit. Wil je tot die tijd op de hoogte gehouden worden? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar