Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws Apple Studio Display

‘Apple Studio Display XDR komt in voorjaar 2023’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Studio Display XDR


Lees verder na de advertentie

Een luxere versie van Apple’s 27-inch scherm, het Studio Display XDR, komt al begin 2023. Dat zegt de betrouwbare analist Ross Young. Dit kun je allemaal verwachten van het nieuwe display.

Apple Studio Display

Apple bracht begin dit jaar – tegelijkertijd met de gloednieuwe Mac Studio – het nieuwe Studio Display uit. Dit is een 27-inch scherm met alle snufjes die je van Apple gewend bent: een ingebouwde webcam, microfoons, speakers, TrueTone en zelfs een volwaardige A13-chip.

Alleen de techniek achter het scherm zelf viel een beetje tegen. Dat is namelijk een ‘gewoon’ ips lcd-paneel, zonder ondersteuning voor hdr-beelden of een extra hoge helderheid. Dit terwijl Apple’s Pro Display XDR dit wél heeft, maar dat scherm mist weer alle slimme functies van het Studio Display.

Studio Display XDR

Nu komt er een scherm waarbij de Apple-snufjes en de betere schermtechniek gecombineerd worden. Volgens display-analist Ross Young – die het bijna altijd bij het rechte eind heeft – komt dit display al in het eerste kwartaal van 2023 uit. Waarschijnlijk zal hij Studio Display XDR gaan heten, vernoemd naar de ‘Extreme Dynamic Range’ waar de nieuwe mini-led-techniek voor zorgt. Dit zijn de verwachte specificaties:

  • 27-inch mini-led-paneel met honderden verlichtingszones en 178º-kijkhoek
  • Resolutie van 5120 x 2880 pixels (218 ppi)
  • Helderheid van 500 nits bij SDR, 1000 nits bij HDR met piek van 1600 nits
  • Brede kleurweergave (P3)
  • ProMotion-technologie voor aanpasbare verversingssnelheid tot 120 hertz


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Op technisch vlak wordt het nieuwe scherm dus een stuk beter dan het normale Studio Display – en de prijs zal daarbij passen. Waar het originele scherm te koop is vanaf 1779 euro, zal het Studio Display XDR meer in de buurt zitten van 3000 euro.

Blijf op de hoogte

MacBook Pro 2021 display

Niet alleen in het voorjaar van 2023, maar ook in het najaar van 2022 worden er heel wat nieuwe producten van Apple verwacht. Helaas komt er geen traditioneel Apple-event, dus wil je op de hoogte blijven, dan doe je dat bij iCreate! Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief, en je weet het direct als Apple iets aankondigt:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors