Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Nieuwe HomePod wordt groter, klinkt beter, en krijgt nieuw display’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
HomePod 2023


Lees verder na de advertentie

Krijgen we in 2023 éindelijk een vervanger voor de originele HomePod uit 2018? Volgens nieuwe geruchten wel! Dit is er tot nu toe bekend over het nieuwe model.

Van HomePod naar HomePod mini

De originele HomePod uit 2018 was geen commercieel succes. Hij klonk geweldig, maar door zijn hoge prijs ten opzichte van andere slimme speakers en de beperkingen van Siri gingen ze niet bepaald als warme broodjes over de toonbank.

In 2020 besloot Apple om het concept om te gooien met de veel goedkopere HomePod mini. Dit bleek de redding te zijn voor Apple’s slimme speaker, maar toch verlangen veel mensen toch naar een groter model. Dat model lijkt er nu toch weer te komen.

Grote HomePod in 2023?

revw_homepod


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Volgens Apple-analist Mark Gurman – die meestal goed zit met zijn voorspellingen – krijgen we in 2023 een nieuwe HomePod die qua grootte en speakers erg lijkt op het origineel. Mocht dit kloppen, dan klinken ze als een klok, en blazen ze de meeste andere slimme speakers weg.

Ook komt er een nieuw display aan de bovenkant, waarmee je veel meer zou kunnen dan de simpele volume omhoog/omlaag-knoppen die we nu kennen van de HomePod mini. Er zou zelfs multi-touch aanwezig zijn, met gebaren die je gewend bent van je iPhone. Denk bijvoorbeeld aan knijpen om het volume te wijzigen.

HomePod 2023: prijs is de sleutel

Ook krijgt de nieuwe HomePod waarschijnlijk een S8-chip – dezelfde chip die ook verwacht wordt in de Apple Watch Series 8. Die zou zo’n 20% sneller zijn dan de chip in de HomePod mini, alhoewel je dit bij een slimme speaker niet echt zou merken.

Uiteindelijk hangt het succes van de aankomende HomePod 2023 volledig af van de prijs. Komt hij weer in de categorie van de vorige HomePod, dus rond de € 349, dan wordt het waarschijnlijk geen succesverhaal. De kans dat Apple doelt op een lagere prijs is dus groot.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac