Terug naar ‘Nieuwe HomePod wordt groter, klinkt beter, en krijgt nieuw display’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe HomePod wordt groter, klinkt beter, en krijgt nieuw display’

Door Ward Edema27 juni 2022 09:542 min. leestijd0

Krijgen we in 2023 éindelijk een vervanger voor de originele HomePod uit 2018? Volgens nieuwe geruchten wel! Dit is er tot nu toe bekend over het nieuwe model.

HomePod 2023

Van HomePod naar HomePod mini

De originele HomePod uit 2018 was geen commercieel succes. Hij klonk geweldig, maar door zijn hoge prijs ten opzichte van andere slimme speakers en de beperkingen van Siri gingen ze niet bepaald als warme broodjes over de toonbank.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In 2020 besloot Apple om het concept om te gooien met de veel goedkopere HomePod mini. Dit bleek de redding te zijn voor Apple’s slimme speaker, maar toch verlangen veel mensen toch naar een groter model. Dat model lijkt er nu toch weer te komen.

Grote HomePod in 2023?

revw_homepod

Volgens Apple-analist Mark Gurman – die meestal goed zit met zijn voorspellingen – krijgen we in 2023 een nieuwe HomePod die qua grootte en speakers erg lijkt op het origineel. Mocht dit kloppen, dan klinken ze als een klok, en blazen ze de meeste andere slimme speakers weg.

Ook komt er een nieuw display aan de bovenkant, waarmee je veel meer zou kunnen dan de simpele volume omhoog/omlaag-knoppen die we nu kennen van de HomePod mini. Er zou zelfs multi-touch aanwezig zijn, met gebaren die je gewend bent van je iPhone. Denk bijvoorbeeld aan knijpen om het volume te wijzigen.

HomePod 2023: prijs is de sleutel

Ook krijgt de nieuwe HomePod waarschijnlijk een S8-chip – dezelfde chip die ook verwacht wordt in de Apple Watch Series 8. Die zou zo’n 20% sneller zijn dan de chip in de HomePod mini, alhoewel je dit bij een slimme speaker niet echt zou merken.

Uiteindelijk hangt het succes van de aankomende HomePod 2023 volledig af van de prijs. Komt hij weer in de categorie van de vorige HomePod, dus rond de € 349, dan wordt het waarschijnlijk geen succesverhaal. De kans dat Apple doelt op een lagere prijs is dus groot.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar