Terug naar Deze nieuwe producten kondigt Apple (waarschijnlijk) nog deze week aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze nieuwe producten kondigt Apple (waarschijnlijk) nog deze week aan

Door Ward Edema18 oktober 2022 08:433 min. leestijd0

Ook zonder Apple-event in oktober 2022 is er genoeg nieuws: deze week kondigt Apple waarschijnlijk nieuwe producten aan. Dit zijn ze.

Apple-event oktober 2022

Geen Apple-event in oktober 2022?

We zijn er inmiddels behoorlijk gewend aan geraakt: een Apple-event in oktober, waarbij de iPads, Macs en allerlei accessoires worden aangekondigd. Maar dit jaar lijkt dit event er niet te komen. Betekent dat dat Apple niks aan te kondigen heeft? Zeker niet!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De reden dat er geen Apple-event in oktober 2022 wordt gehouden, heeft waarschijnlijk te maken met januari 2023. We verwachten dan ongebruikelijk genoeg wél een Apple-event, die volledig over de Apple Reality – Apple’s eerste AR/VR-bril – zal gaan. Om te voorkomen dat we event-moe worden, zal Tim Cook dus deze maand niet op het podium staan. Maar via persberichten komen er toch wat nieuwe producten – en volgens de laatste geruchten zal dat nog deze week (week 42)!

iPad Pro 2022

Nieuwe iPad Pro 2022

De iPad Pro 2022 wordt een subtiele upgrade van het huidige model: hij krijgt de nieuwe M2-chip, eventueel een vernieuwde camera, en … niet veel meer dan dat. Toch is de komst van de M2 iets om blij van te worden. Het zou betekenen dat we voor het eerst een iPad krijgen met maximaal 24 GB(!) werkgeheugen, en dat de iPad nu eindelijk de Media Engine krijgt die videobewerking in apps als LumaFusion extreem soepel maakt.

Ook niet onbelangrijk: veel geruchten spreken over de komst van MagSafe op de iPad Pro. De uitvoering ervan is nog onbekend – het zou de MacBook-variant kunnen zijn, of de iPhone-variant – maar hoe dan ook kun je ermee voor het eerst je iPad magnetisch opladen.

iPad 2022 (10e generatie)

iPad 10e generatie

De reguliere iPad heeft al jaren hetzelfde ontwerp, maar daar komt dit jaar verandering in met de iPad 2022. De vlakke randen van de iPad Pro, iPad Air en iPad mini komen nu ook naar de normale iPad. De camera wordt groter en technisch een stuk beter, en krijgt zijn eigen ‘eilandje’. Aan de onderkant zit nu geen Lightning-poort meer, maar een usb-c-aansluiting. En aan de zijkant kun je de Apple Pencil 2 magnetisch bevestigen en opladen.

Er is nog wel wat onduidelijkheid over het scherm: krijgt hij dezelfde dunne randen als de andere iPads, of blijven de dikkere randen – en daarmee de thuisknop met Touch ID – toch nog even hangen? Dat weten we pas zeker na de aankondiging van Apple. Ook is nog onbekend welke chip er aan de binnenkant zit, maar de kans is groot dat het om een A14 Bionic of A15 Bionic gaat.

macOS Ventura en iPadOS 16

Na maandenlang geduld moet het nu toch echt gebeuren: de release van macOS Ventura en iPadOS 16. De release ervan verwachten we op maandag 24 oktober, en we verwachten dat deze releasedatum nog deze week wordt aangekondigd. Uiteraard zullen deze updates al op de bovenstaande producten geïnstalleerd zijn.

Misschien meer!

Apple najaar 2022

Er is ook een kleine kans op nog meer nieuwe Apple-producten deze week. Zo verwachten we nog een nieuwe Apple TV 4K met een snellere chip, en een nieuwe versie van de 14- en 16-inch MacBook Pro. Ook de Mac mini krijgt nog een upgrade naar de M2-chip. De geruchtenmolen draait voor die producten echter op lagere toeren dan voor de iPad Pro 2022 en iPad 2022 – maar je weet maar nooit.

Vol verwachting wachten we deze week dus persberichten van Apple af. Wil je direct weten wanneer Apple iets aankondigt? Houd onze website dan in de gaten, volg ons op Twitter, en abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar