Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Video’s monteren op je iPad met LumaFusion

Geen Mac met Final Cut Pro? Geen probleem! Met LumaFusion kun je op je iPad prachtige films in elkaar monteren met je eigen video's.
ws_luma_137
Icon voor Apps
Apps
Icon voor iPad
iPad
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Aan de slag met LumaFusion

ws_luma_137
1

Nieuw project

Ga naar je projecten met de knop links onderin, en druk op ‘+’. Voer je projectgegevens in. Selecteer ‘Op basis van eerst toegevoegde videoclip’ als je niet handmatig je project in wilt stellen.

ws_luma_137
2

Leeg

Je hebt nu een nieuw, leeg project. Tijd voor filmbeelden! Selecteer helemaal linksboven je bron. Wij kiezen voor ‘Bestanden’, en koppelen vervolgens een map uit de Bestanden-app aan LumaFusion.

ws_luma_137
3

Eerste clip

Bedenk nu wat de eerste clip van je project wordt. Tik er dubbel op om hem op je tijdlijn te zetten. Je kunt ook een clip verslepen naar je tijdlijn: dit is handig als je hem op een specifieke plek wilt.

ws_luma_137
4

Snijd bij

Selecteer de clip op je tijdlijn en tik op het potlood onderin. Je krijgt nu het bewerkingsmenu voor je. Onderin zie je vier categorieën: selecteer de eerste om alle opties voor het bijsnijden van je video te zien.

ws_luma_137
5

Kleur & effecten

Tik nu op de vierde categorie. Kies bij de kleurvoorinstellingen voor ‘Origineel’, en pas daarna de kleur, helderheid, contrast en meer aan. Sla ze vervolgens als preset op met het sterretje en het plusteken.

ws_luma_137
6

Presets

Ga je nu met de terug-knop linksboven terug naar je tijdlijn, dan vind je je preset via de knop met de ster onderin. Hiermee pas je je instellingen van stap 5 gemakkelijk toe op andere clips.

ws_luma_137
7

Vul je tijdlijn

Voeg nu meer clips toe aan je tijdlijn, en pas je preset op elke clip toe zodat ze dezelfde stijl hebben. Voeg daarna muziek toe: dit gaat op precies dezelfde manier als bij clips.

ws_luma_137
8

Overgangen en titels

Tijd voor de finishing-touch: overgangen en titels. De ‘+’-knop onderin geeft snelle toegang, maar als je meer keuze wilt, moet je op de knop helemaal linksboven tikken. Titels pas je overigens aan met het potlood.

ws_luma_137
9

Exporteer

Tik op de Deel-knop rechts onderin, en dan op ‘Film>Foto’s’ om je video te exporteren naar de Foto’s-app. Controleer de instellingen, en tik daarna op de knop rechtsboven in het venster.

ws_luma_137
LumaFusion in de App Store

LumaFusion is een relatief dure app – voor iPad-begrippen dan. De app kost namelijk € 29,99 in de App Store, en dan zijn er ook nog in-app aankopen beschikbaar waarmee je een ‘exporteer naar Final Cut’-functie ontgrendelt of vrij te gebruiken beelden kunt kopen. Maar alles is relatief: Final Cut Pro op de Mac kost namelijk het tienvoudige. Bovendien krijg je na aankoop gratis updates met nieuwe functies, en ook zonder de in-app aankopen heb je eigenlijk al alle functionaliteit die je nodig hebt.