Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Komt er een Apple luisterboeken-abonnement?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple luisterboeken dienst


Lees verder na de advertentie

Apple gaat ook dit jaar waarschijnlijk zijn aanbod aan betaalde diensten verder uitbreiden. Mogelijk volgt er later dit jaar een Apple luisterboeken-abonnement, zo schrijft The Economist.

Apple luisterboeken abonnement: Apple Books+

De laatste jaren kun je je bij Apple abonneren op steeds meer betaalde diensten. Bijvoorbeeld Apple Arcade voor games, Apple Music voor muziek en Apple TV+ voor series en films. Nu komt daar misschien een luisterboeken-dienst bij.

The Economist zegt niet veel meer dan dat ‘er wordt gesproken over een audioboekenservice later dit jaar’. Het is niet duidelijk waar ze deze informatie vandaan hebben en hoe ‘Apple Books+’ er zal uitzien. Sinds vorig jaar vind je in de app Podcasts ook betaalde shows, en dit klinkt als een logische vervolgstap.

Apple verkoopt op dit moment ook al audioboeken. Je vindt deze in de app Boeken op je iPhone, iPad of Mac. Maar dan betaal je voor ieder boek afzonderlijk. Er is momenteel nog geen optie voor ongelimiteerd boeken beluisteren voor één prijs. Maar mogelijk komt daar dus een dienst à la Storytel of Amazons Audible bij en kun je voor een vast bedrag per maand eindeloos boeken beluisteren.

Of toch groei op een andere manier?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple-kenner Mark Gurman bracht twee weken terug naar buiten dat Apple zijn servicetak in 2022 verder wil laten groeien, maar hij noemde daarbij geen nieuwe service. Gurman ziet de groei van de diensten op een andere manier voor zich.

Zo denkt hij aan een uitbreiding van Apple One – dat is de voordeelbundel van Apple. Apple zou meer en interessantere bundels moeten aanbieden. Bovendien zouden diensten beter met elkaar geïntegreerd moeten worden. Zo adviseert hij Apple onder meer om Apple TV+ beter met iTunes te integreren: geef mensen niet alleen toegang tot Apple Originals maar laat ze maandelijks ook een of enkele films uit de overige catalogus huren.

Recordomzet voor Apple-diensten

Apple’s dienstentak boekte de afgelopen jaren recordomzet na recordomzet. Dat er dit jaar weer een mijlpaal bereikt zal worden, lijkt onvermijdelijk. Of dat komt door een verbetering van de oude diensten of de toevoeging van een nieuwe dienst? Wordt vervolgd!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac