Terug naar Komt er een Apple luisterboeken-abonnement?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Komt er een Apple luisterboeken-abonnement?

Door Laura Grootaarts5 januari 2022 09:402 min. leestijd0

Apple gaat ook dit jaar waarschijnlijk zijn aanbod aan betaalde diensten verder uitbreiden. Mogelijk volgt er later dit jaar een Apple luisterboeken-abonnement, zo schrijft The Economist.

Apple luisterboeken dienst

Apple luisterboeken abonnement: Apple Books+

De laatste jaren kun je je bij Apple abonneren op steeds meer betaalde diensten. Bijvoorbeeld Apple Arcade voor games, Apple Music voor muziek en Apple TV+ voor series en films. Nu komt daar misschien een luisterboeken-dienst bij.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

The Economist zegt niet veel meer dan dat ‘er wordt gesproken over een audioboekenservice later dit jaar’. Het is niet duidelijk waar ze deze informatie vandaan hebben en hoe ‘Apple Books+’ er zal uitzien. Sinds vorig jaar vind je in de app Podcasts ook betaalde shows, en dit klinkt als een logische vervolgstap.

Apple verkoopt op dit moment ook al audioboeken. Je vindt deze in de app Boeken op je iPhone, iPad of Mac. Maar dan betaal je voor ieder boek afzonderlijk. Er is momenteel nog geen optie voor ongelimiteerd boeken beluisteren voor één prijs. Maar mogelijk komt daar dus een dienst à la Storytel of Amazons Audible bij en kun je voor een vast bedrag per maand eindeloos boeken beluisteren.

Of toch groei op een andere manier?

Apple-kenner Mark Gurman bracht twee weken terug naar buiten dat Apple zijn servicetak in 2022 verder wil laten groeien, maar hij noemde daarbij geen nieuwe service. Gurman ziet de groei van de diensten op een andere manier voor zich.

Zo denkt hij aan een uitbreiding van Apple One – dat is de voordeelbundel van Apple. Apple zou meer en interessantere bundels moeten aanbieden. Bovendien zouden diensten beter met elkaar geïntegreerd moeten worden. Zo adviseert hij Apple onder meer om Apple TV+ beter met iTunes te integreren: geef mensen niet alleen toegang tot Apple Originals maar laat ze maandelijks ook een of enkele films uit de overige catalogus huren.

Recordomzet voor Apple-diensten

Apple’s dienstentak boekte de afgelopen jaren recordomzet na recordomzet. Dat er dit jaar weer een mijlpaal bereikt zal worden, lijkt onvermijdelijk. Of dat komt door een verbetering van de oude diensten of de toevoeging van een nieuwe dienst? Wordt vervolgd!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar