Terug naar Betaalde podcast-abonnementen zijn nu live (en er is meer nieuw)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Betaalde podcast-abonnementen zijn nu live (en er is meer nieuw)

Door Koen van Ekeren16 juni 2021 09:492 min. leestijd1

Podcasts waren tot nu toe altijd gratis, maar vanaf vandaag kun je ook betaalde podcast-abonnementen tegenkomen in de app. Apple lanceerde zojuist zijn Podcasts Subscriptions. Daarnaast is er nog iets nieuws: Podcast-kanalen.

podcast abonnement

Podcast-abonnementen

De komst van Apple Podcasts Subscriptions werd al eerder aangekondigd en is nu gelanceerd voor iOS, iPadOS en macOS. Met het systeem kunnen gebruikers zich abonneren op podcasts voor extra voordelen. Zo krijg je bijvoorbeeld eerder toegang tot een aflevering, komt er premium content of kun je advertentievrij naar podcasts luisteren.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Abonneren werkt net zoals bij apps; met één druk op de knop doe je dat via de inloggegevens van je Apple ID. De abonnementsprijzen variëren, want podcastmakers zijn vrij om het bedrag zelf te bepalen. Vaak kun je proefabonnementen nemen om te luisteren of ze het waard zijn om voor te betalen.

Van het abonnementsgeld gaat 30 procent naar Apple. Blijft iemand langer dan 12 maanden abonnee, dan incasseert Apple 15 procent. Een vrij hoge commissie – en om deze reden werd de nieuwe feature onder podcastmakers flink bekritiseerd. Het is voor de makers echter nog steeds toegestaan om op een andere manier te verdienen aan de afleveringen, zoals met Memberful of Patreon. De Podcasts Subscriptions vormen slechts een extra optie.

Kanalen

Ook nieuw zijn de Podcast-kanalen. Dit zijn pagina’s waarop verschillende podcasts zijn gebundeld. Deze kanalen kunnen gratis zijn, of betaald. Door je te abonneren op zo’n kanaal krijg je toegang tot alle (betaalde) podcasts die zich in dat kanaal bevinden.

Op dit moment zijn er nog alleen Engelstalige kanalen, waaronder Headspace, Luminary, History Extra en The Guardian. Je komt ze tegen in het tabblad ‘Ontdek’, waar verschillende kanalen worden uitgelicht.

Wil je wekelijks Apple-tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Apple

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
De Vis
Lezer
De Vis

En bij Spotify blijven dezelfde podcasten gratis..(?) Dat is neem ik aan aan de makers van de podcast. Is het een verdienmodel?