Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van


Lees verder na de advertentie

Het Apple-event komt eraan! Nog heel even en dan zal Apple weer een reeks nieuwe producten aankondigen, maar wat zijn onze verwachtingen voor het Apple-event van september 2023?

Apple-event september 2023 verwachtingen

Het is inmiddels traditie: ieder jaar in september vindt er een enorm Apple-event plaats. Ook dit jaar is dat het geval: dinsdag 12 september om 19.00 uur gaat het Apple-feestje van start. Welke nieuwe producten er tijdens dit evenement worden aangekondigd? Dat houdt Apple nog geheim, maar er zijn wel al wat aanwijzingen gevonden. Zo gaan er al maanden geruchten over bepaalde producten. En kijken we naar Apple’s vorige september-events, dan kunnen we daar ook wat uit afleiden. Dit zijn onze verwachtingen voor het Apple-event van september 2023!

1. iPhone 15

iPhone 15 dummy modellen

Eén ding is zeker: de iPhone 15 wordt hét hoogtepunt van het Apple-event. Zeker het standaardmodel, dat behoorlijk vernieuwend belooft te worden. Zo wordt de lightning-aansluiting vervangen door usb-c-, krijgt ook dit model een Dynamic Island en wordt het uitgerust met een snellere A17-chip. Ontdek meer over deze smartphone in ons iPhone 15 dossier.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Maar er is ook heel wat nieuws voor de iPhone 15 Pro (Max), Apple’s luxere uitvoering van de iPhone. Naar verluidt krijgt hij een ietwat nieuw design, met dunnere schermranden en afgeronde zijkanten. Het Max-model (de grotere uitvoering) wordt zelfs de eerste iPhone met een periscooplens. En uiteraard krijgt de Pro (Max) ook alle vernieuwingen van het reguliere model. Dat wil zeggen: usb-c, een A17-chip en (weer) een Dynamic Island.

2. Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9 kleur

Het september-event kan ook niet voorbij gaan zonder een nieuwe Apple Watch, en in dit geval wordt dat de Apple Watch Series 9. Naar verluidt wordt dit model uitgerust met een S9-chip. Daarmee wordt het de eerste échte nieuwe chip sinds de Series 6, want hij is tot wel 40% sneller dan de S8-, S7- én S6-processor. Verder krijgt hij waarschijnlijk wat kleine verbeteringen en houdt hij hetzelfde formaat en design als de Apple Watch Series 8. Mogelijk krijgt hij wel een hippe nieuwe kleuroptie: roze!

3. Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2

De Apple Watch Ultra is de ultieme smartwatch en werd in september 2022 aangekondigd. Nu, een jaar later, denken we dat zijn eerste opvolger eraan komt: de Apple Watch Ultra 2. Hoe Apple deze Watch nog geavanceerder maakt? Met een snellere S9-chip, een langere accuduur en 3D-geprinte onderdelen. Bovendien krijgt hij (naast een neutrale titanium kleur) een tweede kleuroptie: donker titanium.

4. AirPods?

Kleine, oplaadbare apparaten die in de Europese Unie worden verkocht, moeten vanaf 2024 allemaal een usb-c-aansluiting hebben. Hiermee hoopt de EU de verkoop van kabels – die slecht zijn voor het milieu – te verminderen, want je hebt dan voor al je toestellen nog maar één kabeltje nodig. En ja, ook Apple moet hieraan geloven.

AirPods schoonmaken

Op het moment van schrijven zijn er nog heel wat Apple-producten die lightning in plaats van usb-c hebben. Die zijn dus toe aan vervanging. De iPhone 15 doet in ieder geval mee, maar de AirPods kunnen ook niet achterblijven. Het is daarom mogelijk dat Apple in september ook nieuwe versies van hun draadloze oortjes aankondigt: de AirPods 4 en AirPods Pro 2 met usb-c.

5. Kabels?

Een recent iPhone 15-gerucht is dat Apple hiervoor kleurrijke oplaadkabels uitbrengt. Dat is spannender dan het lijkt, want Apple houdt het al jaren bij de witte iPhone-kabeltjes. Mogelijk zijn de kleurtjes bedoeld om de komst van usb-c te vieren – of om er toch een positieve draai aan te geven, gezien Apple met tegenzin usb-c moet gebruiken. Echter blijft het de vraag of je zo’n kabel in de kleur van je gekozen iPhone krijgt, of dat je een kleurrijke kabel los moet kopen.

6. iOS 17 en andere updates

Zit jij niet te wachten op nieuwe producten, maar wil je je oude toestellen juist een nieuw leven inblazen? Er staan allerlei software-updates op je te wachten. Tijdens de WWDC in juni zagen we al een preview van de nieuwe besturingssystemen, want Apple hield toen een uitgebreide presentatie over iOS 17, watchOS 10, macOS Sonoma en meer. Een release datum ontbrak nog – Apple vertelde toen alleen dat de updates dit najaar beschikbaar zouden zijn. Maar net als vorig jaar verwachten we dat Apple ons in september een concrete datum geeft, waarop je maar liefst zes grote updates kunt verwachten.

Apple-event september 2023: het laatste nieuws

Wil je voor, tijdens en na het event op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!