Terug naar Deze kabels verklappen de iPhone 15 kleuren (niet)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze kabels verklappen de iPhone 15 kleuren (niet)

Door Annemiek Lourensen22 augustus 2023 09:283 min. leestijd0

Er zijn zogenaamd foto’s van kabels voor de iPhone 15 gelekt, en daarin zien we dat Apple’s iPhone-kabels voor het eerst een kleurtje krijgen. Verraden ze de iPhone 15 kleuren? Waarschijnlijk niet.

iPhone 15 kabels

iPhone 15 kabels

De kabels werden onthuld door de bekende Apple-leakers Kosatumi en Majin Bu, en zij beweren dat ze voor de iPhone 15 zijn. Op het eerste gezicht lijkt dat plausibel. Deze kabels zijn namelijk uitgerust met usb-c, en dit jaar wordt de iPhone daar voor het eerst mee uitgerust. Bovendien zijn de kabels gemaakt van gevlochten materiaal: andere Apple-toestellen als de iPad zijn daar de afgelopen tijd al op overgestapt, en de iPhone kan natuurlijk niet achterblijven.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iPhone 15 kabels

Toch zijn we sceptisch over deze kabeltjes. Apple heeft namelijk nooit eerder kleurrijke iPhone-kabels uitgebracht: tot op heden waren ze altijd wit, ongeacht de kleur van de smartphone zelf. Nou is het mogelijk dat Apple de overstap naar usb-c- wil vieren met zulke kleurtjes, maar dan nog zijn deze daar véél te zoet voor. De meeste iPhone-kleuren zijn namelijk fel, en daar passen deze pastelkleuren niet bij. Het lijkt er dan ook niet op dat deze kabels overeenkomen met de iPhone 15 kleuren.

Maar er is meer. Ook de lengte van de kabels lijkt niet te kloppen. Op de foto’s zien ze er namelijk veel langer uit dan we gewend zijn, maar langere kabels leveren klinkt niet als iets wat Apple zou doen. Ze zorgen vaak voor een tragere oplaadtijd, en dat past niet binnen Apple’s ‘alles zo snel mogelijk’-visie. En last but not least: de stukjes aan het eind van de kabels zijn gemaakt van glanzend plastic, terwijl dit normaal gesproken van rubber is.

Waarvoor dan wel?

Kosutami beweert bewijs te hebben dat het om echte Apple-kabels gaat, en als dit klopt, verwachten wij dat deze kabels voor de iMac zijn. Niet voor de iPhone 15 dus. Dit komt voornamelijk door de lentekleurtjes. Die komen grotendeels overeen met het huidige model uit 2021, en gezien deze Mac al twee jaar oud is, is hij toe aan een refresh.

Wellicht wordt de bijbehorende Magic Mouse uitgerust met een usb-c-aansluiting, en met deze kabels kun je die dan opladen en koppelen. Dat zou ook de lengte verklaren. Want als Apple een Magic Mouse ontwerpt die je kunt gebruiken terwijl je hem oplaadt, moet je kabel lang genoeg zijn om de muis te kunnen bewegen.

Gelukkig weten we volgende maand al waar de kabels voor zijn, want dan vindt het volgende Apple-event plaats. Daar wordt in ieder geval de iPhone 15 aangekondigd, en hopelijk ook een nieuwe iMac. Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws hierover? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar