Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Officieel: volgende week is er een Apple-event!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 12 event september 2020


Lees verder na de advertentie

Het is officieel: het september-event van Apple komt eraan. Het event vindt dit jaar plaats op dinsdag 15 september om 19.00 uur Nederlandse tijd. Apple heeft zojuist de officiële uitnodiging verstuurd naar de media. Het event zal grotendeels in het teken staan van de nieuwe iPhone 12.

Aanvulling 19.15 uur: Volgens de bekende Apple-kenner Mark Gurman ziet de keynote er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. Hij meent dat Apple de iPhone noodgedwongen overslaat, omdat het toestel vertraagd is door de coronacrisis. Geen iPhone-event dus, maar een Apple Watch-event. Lees er meer over in ons artikel ‘Apple onthult volgende week geen nieuwe iPhone 12’.

Hieronder lees je het originele bericht van 17.15 uur.

Apple-event september 2020: iPhone 12!

De iPhone 12 gaat ervandoor met de hoofdrol. Of dé iPhone 12: waarschijnlijk presenteert Apple maar liefst vier verschillende versies van hun nieuwe vlaggenschap. Het gaat naar verluidt om twee goedkopere instapmodellen en twee luxere uitvoeringen. Het kleinste model – de iPhone 12 mini – krijgt een 5,4-inch scherm, het grootste meet maar liefst 6,7 inch en wordt daarmee de grootste iPhone ooit. Naar verwachting krijgen alle iPhones 5G en een oled-scherm.

Wat kun je nog meer verwachten?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Naast de nieuwe iPhone verwachten we nog enkele andere productaankondigingen van Apple. We zijn er vrijwel zeker van dat Apple de Apple Watch Series 6 presenteert, met nieuwe gezondheidsfuncties. Een goede kanshebber is ook een nieuwe iPad Air, die mogelijk het futuristische design krijgt van de iPad Pro. Of anders een nieuwe ‘gewone’ iPad die een stuk goedkoper wordt dan zijn voorganger.

Er zijn sowieso bijzonder veel geruchten over nieuwe Apple-producten die nog dit jaar het levenslicht gaan zien. Zo zou Apple in het geheim werken aan zijn eerste over-ear koptelefoon, de AirPods Studio. En al ruim een jaar wordt er gespeculeerd over de AirTag: dit is een Tile-achtige bluetooth-tracker die je aan al je kostbare eigendommen kunt bevestigen. Ze zijn dan te traceren via Apple’s Zoek mijn-app. Zien we deze nieuwe producten tijdens het event? Misschien.

Gewoonlijk vormt de keynote ook het moment waarop Apple bekendmaakt wanneer je de nieuwe besturingssystemen kunt downloaden. Dit jaar zijn dat iOS 14 voor de iPhone, iPadOS 14 voor de iPad, macOS Big Sur voor de Mac, watchOS 7 voor de Apple Watch en tvOS 14 voor de Apple TV. Tijdens de WWDC in juni heeft Apple al een voorproefje gegeven van de nieuwe software.

Traditie gebroken


Het event vindt dit jaar wat later plaats dan anders. Gewoonlijk onthult Apple de nieuwe iPhones in de tweede week van september. Door de coronacrisis heeft de iPhone 12 echter vertraging opgelopen en daarom is ook de keynote iets later dan normaal. Net zoals de WWDC in juni van dit jaar, wordt het september-event een online aangelegenheid waarbij geen live publiek aanwezig is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere ontwikkelingen bij Apple? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.