Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple onthult volgende week geen nieuwe iPhone 12’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 5


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist aangekondigd dat er volgende week dinsdag 15 september een keynote is. Traditioneel staat Apple’s september-event in het teken van de nieuwste iPhone. Maar het Apple-event zou er dit jaar weleens heel anders uit kunnen gaan zien dan normaal …

Geen iPhone 12 tijdens Apple-event

Het ‘iPhone-event’, zo wordt Apple’s keynote in september ook wel genoemd omdat er dan al jaren nieuwe iPhones gepresenteerd worden. Maar kijk er niet van op als de nieuwe iPhone volgende week schittert door afwezigheid. Dat beweert althans de doorgaans goed geïnformeerde Apple-watcher Mark Gurman van Bloomberg.

Van de nieuwe iPhone 12 weten we al dat hij door de coronacrisis een aantal weken vertraging heeft opgelopen – iets wat Apple deze zomer al bevestigde. Volgens Gurman komt de keynote van volgende week te vroeg voor de nieuwe iPhone. ‘Er is me verteld dat Apple de iPhone pas in oktober zal aankondigen. Dit is naar alle waarschijnlijkheid voor de iPad en de Apple Watch’, zo zegt Gurman op Twitter.


kooptip

Apple Watch en iPad

Op Apple’s YouTube-kanaal is het thema voor de keynote al te zien: Time flies. Ook dat lijkt een overduidelijke verwijzing naar de Apple Watch, die dus misschien wel het belangrijkste onderwerp vormt van de keynote. Deze nieuwe Apple Watch Series 6 krijgt waarschijnlijk een aantal nieuwe gezondheidsfuncties, waaronder een bloedzuurstofmeter en uitgebreide mogelijkheden voor slaapanalyse.

Gurman voorziet verder de onthulling van een nieuwe iPad. Om welke iPad het gaat, is nog niet duidelijk. Het zou kunnen gaan om een nieuwe ‘normale’ iPad die krachtiger is dan zijn voorganger en mogelijk wat smallere randen rondom het scherm heeft. Een andere serieuze kandidaat is de iPad Air met een compleet nieuw ontwerp, met een randloos scherm en vlakke zijkanten. Hij lijkt daarmee veel meer op zijn grotere broer, de iPad Pro.

En de iPhone 12 dan?

Wat in het zat zit, verzuurt niet. Al de hele zomer zijn er geruchten over een iPhone 12-release in oktober, dit sluit daar goed bij aan. Er zal Apple alles aan gelegen zijn om de iPhone nog ruim voor de decembermaand te presenteren. Kijk dus zeker niet op van een tweede keynote deze herfst, speciaal voor de nieuwe iPhone.

Bron: Bloomberg