Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple draait beste kwartaal ooit, iPhone bezig aan comeback

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Beste kwartaal ooit


Lees verder na de advertentie

Na een moeizaam jaar waarin Apple de omzet uit de iPhone-verkoop enorm zag dalen, heeft het bedrijf weer de weg omhoog gevonden. En hoe: in het afgelopen kwartaal boekte Apple een recordomzet van 91,8 miljard dollar. Het is het beste kwartaal ooit voor Apple, mede dankzij een heropleving van de iPhone.

Beste kwartaal ooit

De goede cijfers zijn vooral te danken aan de sterke vraag naar de iPhone in de altijd lucratieve kerstperiode. De omzet uit iPhones groeide in de laatste drie maanden van 2019 naar 56 miljard dollar, acht procent meer dan diezelfde periode een jaar eerder. Een record is het niet (in de laatste maanden van 2017 verkocht Apple voor 61 miljard dollar aan iPhones), maar het is voor het eerst sinds ruim een jaar dat de iPhone-omzet weer in de lift zit. Vorig jaar daalde de iPhone-verkoop nog met 15 procent.

Volgens Apple-baas Tim Cook zijn de recordcijfers vooral te danken aan een goede verkoop van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro, die in september werden gelanceerd. Daarnaast hadden de wearables (hieronder vallen onder meer de AirPods, Apple Watch en Apple TV) een belangrijk aandeel in het succesvolle kwartaal. De inkomsten stegen met liefst 37 procent en gingen van 7,3 naar 10 miljard dollar.

Ook de dienstentak van Apple – die onder meer Apple TV+, Apple Music en iCloud omvat – groeide in het kwartaal. Met een omzet van 12,7 waren de diensten goed voor 17 procent meer omzet dan een jaar eerder. Volgens Apple-topman Luca Maestri heeft Apple nu 450 miljoen betaalde abonnementen op zijn dienstenplatforms.

Vooruitzicht


kooptip

Apple verwacht dat het in het volgende kwartaal uitkomt tussen de 63 en 67 miljard dollar. De voorspelde marge is veel groter dan normaal, vanwege de onzekerheid door de uitbraak van het coronavirus. Apple heeft verschillende fabrieken in China staan waar de iPhone gemaakt wordt. Ondanks dat ze ver staan van het epicentrum van de uitbraak, kan de productie in gevaar komen door de gevolgen van het virus. De kans is groot dat de release van de iPhone SE 2 hierdoor vertraagd wordt.

Bron: Apple