Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Aankomend Apple-event wordt een ‘ander soort event’, aldus Apple

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Ander soort Apple-event

Het aankomende Apple-event belooft anders dan anders te worden. Tenminste, als we Apple mogen geloven.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over het aankomende Apple-event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Ander soort Apple-event?

Het eerste Apple-event van het jaar is een feit. ‘Let Loose’ vindt plaats op dinsdag 7 mei, om 16:00 uur Nederlandse tijd. Het event is vooraf opgenomen (net als de events van de afgelopen jaren) en voor iedereen te bekijken via de livestream van Apple. Zo zie je vanuit je luie stoel live welke aankondigingen Apple doet, al hebben we de verwachtingen en mogelijke verrassingen al voor je op een rij gezet.

kooptip

Mogelijk heeft Apple nog meer verrassingen in petto, want The Apple Post heeft ontdekt dat de socialmedia-accounts van het bedrijf erg geheimzinnig doen over het event. In hun promotieberichten nodigen ze Apple-fans namelijk uit voor een ‘ander soort event’ op 7 mei, en schrijven ze ‘iets speciaals voor je op te stellen’. Wat bedoelt Apple daar nou mee?

Verwachtingen

Het opstellen van iets speciaals is duidelijk een verwijzing naar de iPad, waar het event waarschijnlijk om draait. Volgens diverse leakers zal Apple er twee aankondigen: de iPad Pro 2024 en iPad Air 2024. Iets opstellen kan natuurlijk ook niet zonder een penseel als de Apple Pencil, die ook al te zien is in de uitnodiging van het event. Naar verluidt krijgt deze dan ook een upgrade in de vorm van de Apple Pencil 3.

Maar wat Let Loose een ‘ander soort event’ maakt, blijft een raadsel. Mogelijk heeft dit te maken met de manier waarop het event gefilmd is. Misschien is het volledig opgenomen en bewerkt met de iPad – de keynotes zijn de laatste tijd ook steeds vaker ‘Shot on iPhone‘. Of Apple doet al zijn aankondigingen via tekeningen en animaties op een iPad-scherm! Misschien moeten we echter aan iets heel anders denken: een voorproefje van de nieuwe AI-functies in iPadOS 18 zou al helemaal anders dan anders zijn.

Bijzondere dag

Welke vorm het event ook krijgt en wat voor aankondigingen Apple ook doet: het event is nu al bijzonder. ‘Let Loose’ is het eerste Apple-event sinds de WWDC in 2002 dat plaatsvindt in mei. Bovendien gaat het ’s middags al van start, terwijl veruit de meeste keynotes pas om 19:00 uur Nederlandse tijd beginnen.

Overigens brak Apple afgelopen oktober ook al met traditie door een uitzonderlijk event te houden. ‘Scary Fast’ begon voor ons om 1 uur ’s nachts, op de dag voor Halloween, en duurde vervolgens slechts dertig minuten. Wat er werd aangekondigd: de M3-chip en twee nieuwe MacBooks. Wat dat betreft vallen twee nieuwe iPads en accessoires als een Pencil in hetzelfde straatje.

Ben jij ook zo benieuwd naar ‘Let Loose’ en wil je volledig op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom het event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief. Op de dag van de keynote ontvang je dan een overzicht met alle aankondigingen die Apple heeft gedaan!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!