Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Het Apple-event van mei 2024 lijkt behoorlijk voorspelbaar te worden, maar wellicht heeft Apple wat verrassingen achter de hand. Dit zijn de mogelijkheden!

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over het aankomende Apple-event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Verrassingen Apple-event mei 2024

Het heeft even geduurd, maar Apple heeft eindelijk zijn eerste keynote van 2024 aangekondigd. Het thema: ‘Let Loose’. De datum en het tijdstip: dinsdag 7 mei om 16:00 uur Nederlandse tijd. Zoals gewoonlijk kun je het event bekijken vanuit huis, met een speciale livestream van Apple.

kooptip

Welke producten er tijdens het event worden aangekondigd, kunnen we wel raden. Geruchten spreken al maanden over de komst van twee nieuwe iPads: de iPad Air 2024 en iPad Pro 2024. Daar komen meteen wat nieuwe accessoires bij. Zo krijgt de Pro een gloednieuw Magic Keyboard, maar er wordt ook gesproken over een Apple Pencil 3 – zelfs de uitnodiging van de keynote beeldt een stylus af.

De verwachtingen voor het event zijn dus hoog, maar misschien komen er nog meer aankondigingen aan. Daarvoor hebben we enkele kandidaten op een rij gezet. Dit zijn mogelijke verrassingen voor het Apple-event van mei 2024!

AirPods

Nieuwe AirPods 2024

Dit jaar worden niet alleen de iPads in het zonnetje gezet, hetzelfde geldt voor de AirPods. Mark Gurman van Bloomberg schrijft dat er dit jaar twee nieuwe versies van het ‘reguliere’ model komen. Het zou gaan om een setje met actieve ruisonderdrukking – een functie die daarmee voor het eerst in de ‘standaard’ AirPods zit – en een zonder. Apple-fans hebben daardoor meer keuze wat betreft hun voorkeuren.

Het event in mei is een uitgelezen kans om de AirPods 4 te onthullen. Ten eerste: Apple kondigt hun nieuwe AirPods meestal aan in de lente. Ten tweede: de AirPods 2 – die ook nog worden verkocht – zijn inmiddels al vijf jaar oud. Hoog tijd voor een upgrade dus!

AirPods Max

AirPods Max 2

Niet alleen Apple’s oortjes, maar ook zijn koptelefoon is toe aan een upgrade. De AirPods Max hebben nog geen enkele opvolger gekregen: Apple verkoopt nog steeds het eerste model uit december 2020. Die blijft daardoor haken op een H1-chip en een Lightning-aansluiting, terwijl hij voor dat prijskaartje echt een nieuwere processor en usb-c verdient. Laat staan ondersteuning voor Lossless audio.

Dit jaar moet het gebeuren: volgens geruchten komt de AirPods Max 2 in 2024 uit. De vraag is echter wanneer. Naar verluidt kunnen we de koptelefoon pas in de herfst van dit jaar verwachten, maar wie weet, misschien kun je hem in mei al bestellen.

HomePod met scherm

Wat is er beter dan een HomePod? Een HomePod met een display! Althans, dat denkt Apple, want naar verluidt werkt het bedrijf hier al enige tijd aan. Met een scherm zou je de speaker kunnen gebruiken als hub voor je smart home-producten. Bijvoorbeeld om live beelden en opnames van een beveiligingscamera te bekijken, of om andere slimme apparaten te bedienen. Dat allemaal zonder afhankelijk te zijn van Siri.

Apple-leakers hebben nog niets laten weten over de release van de nieuwe HomePod, maar de uitnodiging van het event verklapt het een en ander. In de geanimeerde versie die Tim Cook op X (voormalig Twitter) plaatste, zit namelijk een Apple-logo dat bestaat uit muzieknoten. Dat thema past perfect bij een speaker als de HomePod – al geldt hetzelfde voor de AirPods.

Meer iPads!

Drie nieuwe iPads 2023

De volledige line-up van de iPad heeft al enige tijd geen upgrade gehad. Het nieuwste model is nog steeds de iPad 2022, die in oktober van dat jaar werd aangekondigd. 2023 was daardoor het eerste jaar sinds de release van Apple’s tablet waarin geen enkele nieuwe versie verscheen.

2024 moet daar verandering in brengen. Volgens menig Apple-leaker begint Apple dus met een nieuwe iPad Air en iPad Pro, die tijdens het event in mei worden aangekondigd. De volgende iPad mini en ‘gewone’ iPad verschijnen volgens hen later dit jaar. Maar wie weet, misschien wil Apple de iPad-droogte van de laatste jaren goedmaken door alle modellen in één klap te onthullen. Die kans is klein, maar in dat geval komen er volgende week niet twee, maar wel vier modellen aan.

Apple-event mei 2024

Welke aankondigingen Apple ook doet: het eerste Apple-event van het jaar is nu al bijzonder. Zo vindt het voor het eerst sinds de WWDC in 2002 plaats in mei, en dat ook nog op een middag in plaats van 19:00 uur Nederlandse tijd. Wil je daarom op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom het event? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacWorld