Terug naar Door deze update raak je je AirPods nóóit meer kwijt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Door deze update raak je je AirPods nóóit meer kwijt

Door Ward Edema6 oktober 2021 14:582 min. leestijd0

Apple heeft een update uitgebracht waarmee AirPods toegevoegd worden aan het Zoek Mijn-netwerk. Hierdoor raak je je AirPods niet meer kwijt: het wordt namelijk een stuk gemakkelijker om ze terug te vinden.

AirPods kwijt

Zoek Mijn AirPods: is dat wel nieuw?

Als je de Zoek Mijn-app wel eens hebt gebruikt, is het je waarschijnlijk wel opgevallen dat AirPods daar allang in terug te vinden zijn. Dit komt omdat ze al hun locatie doorgeven via je iPhone.

De iPhone 13 nu tot €277 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu tot €277 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Op het moment dat je je AirPods in- of uit het oplaaddoosje haalt, onthoudt je iPhone via gps waar dit is gebeurd. Op basis daarvan wordt de locatie op de Zoek Mijn-kaart telkens bijgewerkt.

Dit betekent echter ook dat, als je een tijdje rondloopt zonder je AirPods in- of uit het doosje te halen, de locatie op Zoek Mijn niet bijgewerkt wordt. Laat je de AirPods dus ergens liggen waar je ze niet hebt gebruikt, dan vind je ze moeilijk terug.

AirPods kwijt? Niet met het Zoek Mijn-netwerk

Door een nieuwe update voor de AirPods Pro en AirPods Max is de locatie van je AirPods niet meer gebonden aan de gps van je iPhone. Ze worden nu namelijk toegevoegd aan het Zoek Mijn-netwerk.

Maar hoe gaat dit precies in z’n werk? AirPods hebben geen 4G of 5G, geen gps én geen Wi-Fi, dus ze kunnen niet zelf hun locatie doorgeven. Daar heeft Apple echter iets op bedacht, wat al eerder verwerkt werd in AirTags. Andere Apple-apparaten verklikken namelijk vanaf nu de locatie van AirPods Pro en AirPods Max.

Passerende iPhones pikken een speciaal signaal op van de AirPods, wat wordt doorgegeven aan Zoek Mijn. Hier voegt de iPhone ook direct locatiegegevens aan toe. Alleen de eigenaar van de AirPods ziet vervolgens in de Zoek Mijn-app waar ze liggen.

AirPods-update installeren

De nieuwe Zoek Mijn-functionaliteit zit in update 4A400 en werkt alleen op AirPods Pro en AirPods Max. De AirPods updaten vanzelf, maar je kunt het proces enigszins ‘forceren’. Dit doe je door ze op te laden in de buurt van je iPhone en het klepje kort te openen, of de hoes kort te verwijderen in het geval van de AirPods Max. In Instellingen bij ‘Algemeen>Info>AirPods’ zie je, mits ze je op dat moment draagt, of je AirPods al bijgewerkt zijn.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: MacRumors

De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data of 2GB cadeau!

De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data of 2GB cadeau!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods Pro
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar