Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Welk Netflix-abonnement moet ik nemen? Dit zijn de verschillen

Auteur: Ward Edema
14 reacties
Netflix functies

Wanneer je voor een Netflix-abonnement gaat, heb je heel wat opties. Welk abonnement van Netflix is geschikt voor jou? Dit zijn de verschillen en prijzen.

Lees verder na de advertentie

Wat kost een abonnement van Netflix?

Netflix is beschikbaar in drie smaakjes: Basic, Standaard en Premium. Tussen de opties zitten verschillen in kwaliteit, hoeveel apparaten je tegelijk mee kunt streamen, en op hoeveel apparaten je films en series kunt downloaden – daarover lees je hieronder meer. Dit kost Netflix per maand (in Nederland) vanaf mei 2024:

  • Netflix Basic: € 8,99 per maand
  • Netflix Standaard: € 13,99 per maand
  • Netflix Premium: € 18,99 per maand

De goedkoopste manier om Netflix te kijken is dus een abonnement op Netflix Basic. Netflix kijken zonder te betalen is niet mogelijk: er zijn geen gratis proefperioden. De prijzen liggen in België iets hoger: daar betaal je respectievelijk € 8,99, € 13,49 en € 17,99 per maand voor Basic, Standaard en Premium.

kooptip

Wat zijn de verschillen tussen de Netflix-abonnementen?

Tussen de drie Netflix-abonnementen – Basic, Standaard en Premium – zitten nogal grote verschillen. Wij hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

 Netflix BasicNetflix StandaardNetflix Premium
KwaliteitHD Ready (720p)Full HD (1080p)Ultra HD (2160p)
Hoeveel apparaten mogen tegelijk kijken?124
Hoeveel apparaten mogen films en series downloaden?126
Extra functiesRuimtelijke audio

Heeft Netflix reclame?

Netflix heeft in Nederland op dit moment géén reclame. In andere landen is er inmiddels wel een ‘Netflix Standard with ads’-abonnement voor zo’n 5 of 6 euro per maand. Hiermee krijg je dezelfde voordelen als Netflix Standard (minus de downloads), maar dan met vier minuten reclame per uur. Of dit abonnement ook naar Nederland komt, is nog niet bekend – maar de kans is wel groot.

Met wie mag je Netflix delen?

Netflix mag je alleen delen binnen je eigen huishouden. Wanneer je anderen mee laat kijken van buiten je huishouden, dan kan Netflix dit detecteren. Hoe controleert Netflix in welk huishouden je zit? Dat heeft te maken met je IP-adres: de streamingdienst kan zien wanneer er vanuit meerdere IP-adressen wordt gekeken.

Je kunt ook ‘extra-lidplekken’ kopen bij Netflix Standaard en Netflix Premium. Hiermee koop je voor € 3,99 per maand een plekje voor iemand buiten je huishouden. Bij Standaard is dit maximaal één plekje – bij Premium zijn dit er maximaal twee. Daarmee kom je uit op deze prijzen:

  • Netflix Standaard met een extra-lidplek: € 17,98 per maand (€ 18,98 in België)
  • Netflix Premium met een extra-lidplek: € 22,98 per maand (€ 23,98 in België)
  • Netflix Premium met twee extra-lidplekken: € 26,97 per maand (€ 29,97 in België)

Welk Netflix-abonnement moet ik nemen?

Kijk je in je eentje, en voornamelijk op je iPhone, iPad of Mac? Dan krijg je met Basic precies wat je nodig hebt. De lagere resolutie valt op deze apparaten minder op, en je betaalt maar voor één kijker.

Kijk je graag op je tv en wil je dat je partner of kinderen tegelijk kunnen kijken? Dan ben je beter af met Standaard of Premium. Mensen met een recente tv kunnen het beste voor laatstgenoemde gaan: de 4K-kwaliteit – die exclusief voor Premium is – maakt daarop echt het verschil.

Hoe krijg ik Netflix goedkoper?

Vind je de prijzen van Netflix toch wat te hoog? Dan kun je nog een abonnement via je provider nemen. Bij KPN krijg je bijvoorbeeld € 5 korting op Netflix als je een internet- én mobiel abonnement bij ze hebt.

En vind je Netflix ook bij je provider nog te duur, dan kun je altijd nog een blik werpen op de 7 beste streamingdiensten in 2024. Daar zitten opties tussen vanaf € 4,99 per maand.

Ben je al geabonneerd op Netflix Premium of Standaard, maar wil je een goedkoper Netflix-abonnement proberen? Je hoeft er je account niet voor op te zeggen. Zo kun je je Netflix-abonnement wijzigen.

Netflix-tips

Heb je een keuze gemaakt, en wil je het meeste uit je nieuwe Netflix-abonnement halen? Werp dan een blik op onze Netflix-tips:

En wil je meer tips direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!