Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Netflix Basic verdwijnt: abonnement met reclame wordt vervanger’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Netflix reclame prijs


Lees verder na de advertentie

Het goedkoopste Netflix-abonnement, Netflix Basic, verdwijnt. In plaats daarvan komt er een nieuw reclame-abonnement. Dit moet je weten.

Netflix Basic verdwijnt

Het leek zo aantrekkelijk: Netflix voor maar € 7,99 per maand. Maar dit goedkoopste abonnement, Netflix Basic, dreigt nu te gaan verdwijnen. Dat blijkt uit een verandering die bij de Canadese Netflix al is ingegaan. Toch gaan de meeste kijkers er niet op achteruit.

Netflix Basic heeft de nodige beperkingen: je kijkt met een maximale resolutie van 720p – dat ziet er niet bepaald mooi uit op een moderne tv – en je kunt maar op één apparaat tegelijk kijken. De vervanger van Netflix Basic heeft die beperkingen niet …

Van Netflix Basic naar Netflix met reclame

In Canada is Netflix Basic nu vervangen door ‘Netflix Standard met reclame’. Dit nieuwe abonnement, dat in ons land nog niet geïntroduceerd is, ondersteunt twee apparaten tegelijk en streamt met een resolutie van 1080p. Het enige nadeel: je krijgt vier minuten per uur reclames te zien.kooptip

Netflix abonnementen 2023


Daar staat ook wat tegenover: je betaalt een stuk minder. Want hoewel Netflix Basic € 7,99 per maand kost, is Standard met reclame een stuk goedkoper – althans, in de landen waar dit abonnement al beschikbaar is. In Frankrijk kost het € 5,99, in Italië € 5,49, en in Duitsland zelfs maar € 4,99 per maand.

Vraagtekens

Wanneer Netflix Standard met reclame naar Nederland komt, is nog niet bekend. Bovendien is het nog afwachten of dit direct het einde van Netflix Basic gaat betekenen – al zijn veranderingen bij de Canadese Netflix meestal wel een voorbode voor de rest van de wereld. Zo werd het delen van je Netflix-wachtwoord eerst al geblokkeerd in Canada voordat dit in Nederland gebeurde, en werd Netflix Standard met reclame voor het eerst in Canada (en Spanje) geïntroduceerd.

Heb je geen zin in reclame op je streamingdiensten? Werp dan een blik op de 7 beste Netflix-alternatieven. En wacht je het liever nog even af? Wij houden de ontwikkelingen voor je in de gaten, dus abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: iDropNews