Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Amerikaanse Netflix kijken? Zo doe je dat op iPhone, iPad, Mac en Apple TV

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Amerikaanse Netflix kijken

Wil je naar de Amerikaanse Netflix kijken voor een groter filmaanbod? Dat kan heel gemakkelijk. Zo krijg je dat voor elkaar op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV.

Lees verder na de advertentie

Amerikaanse Netflix kijken

Netflix is verreweg de duurste streamingdienst in Nederland, en hoewel het aanbod waanzinnig is, zijn er toch maar al te veel series en films die ontbreken. Veel daarvan zijn op andere streamingdiensten terecht gekomen, of waren überhaupt nooit beschikbaar – maar dat geldt niet voor ieder land.

Op de Amerikaanse Netflix zijn veel films en series die hier niet te zien zijn wél gewoon te bekijken. En met behulp van een VPN krijg je vanuit Nederland (of waar dan ook) gemakkelijk toegang tot de Amerikaanse Netflix op al je Apple-apparaten.

Welke VPN moet ik gebruiken?

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Nu zijn er waanzinnig veel VPN-diensten die je hiervoor kunt gebruiken, zoals NordVPN, ExpressVPN en TunnelBear. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. Maar de nieuwkomer ClearVPN 2, van de maker van bekende Mac-apps als CleanMyMac, Gemini 2 en The Unarchiver, is een nog veel interessantere optie.

ClearVPN

ClearVPN 2 kost een stuk minder dan de rest: € 21 voor een abonnement van een halfjaar. Hij werkt bovendien op al je apparaten: je iPhone, iPad en Mac, maar ook Windows-pc’s en Android. En vanaf tvOS 17 – een update die in september uitkomt – wordt ook de Apple TV ondersteund. Zo kijk je de Amerikaanse Netflix ook gemakkelijk op je televisie.

Netflix US kijken

Nadat je je VPN hebt ingesteld en via je VPN-dienst verbonden bent met de VS, kun je Netflix openen zoals je gewend bent. De app (of site) laat dan vanzelf het Amerikaanse aanbod zien. Wel moet je vaak even de app sluiten via het multitasking-menu (swipe van onder naar boven en houd even vast) en opnieuw openen.

Netflix picture in picture

Wil je van tevoren weten of de Amerikaanse Netflix te bieden heeft waar je naar zoekt? Gebruik dan Netflix Global Search. Hiermee zie je per serie of film in welk land het te zien is. En staat het bijvoorbeeld alleen op de Britse Netflix, dan moet je even je VPN op het Verenigd Koninkrijk zetten om er naar te kijken.

Andere streamingdiensten

Dit VPN-trucje werkt overigens ook met veel andere streamingdiensten die in het buitenland beschikbaar zijn, zoals Disney+. Je breidt met een VPN dus bijna al je streamingdiensten uit!

Wil je meer van dit soort tips direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!