Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo zet je een Netflix profiel over naar een ander account

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Netflix profiel overzetten

Gebruikte je eerst het Netflix-account van een ander, maar heb je inmiddels je eigen abonnement? Dan kun je je gegevens meenemen, zodat je verder gaat waar je gebleven was. Zo kun je een Netflix-profiel overzetten naar een ander account.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de handigste tips voor je apparaten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Netflix accounts delen

Het is tegenwoordig erg populair om streamingdiensten met anderen te delen. Misschien kun je gratis het Netflix-account van een vriend gebruiken, of betalen jij en een groepje iedere maand netjes een deel van de kosten. Of je hebt een gezinsaccount, maar de ene helft woont thuis, en de andere helft woont in een studentenkamer of heeft zijn eigen plekje. Hoe dan ook: de kans is erg klein dat een Netflix-account exclusief voor jezelf is.

kooptip

Helaas kom je bij Netflix sinds kort in de problemen. De dienst staat het sinds 2023 namelijk niet zomaar meer toe om een account te delen met mensen buiten het eigen huishouden. ‘Meelifters’ krijgen sindsdien een melding te zien dat ze niet meer verder kunnen kijken. In plaats daarvan hebben ze twee keuzes: de accountbeheerder moet per persoon extra geld betalen, of de meelifter moet een eigen abonnement nemen. Ga je voor laatstgenoemde, dan is het slim om je oude profiel over te zetten naar je nieuwe account.

Netflix profiel overzetten

Netflix profiel overzetten

Gebruikte jij altijd het account van een ander huishouden, dan krijg je inmiddels dus geen toegang meer van Netflix. Er zit dus niets anders op: je moet zelf een abonnement afsluiten. In dat geval kun je gelukkig je oude Netflix-profiel overzetten naar je nieuwe account, zodat je je gegevens niet verliest en verder kunt met je films en series waar je gebleven was. En je instellingen staan ook direct goed.

Een Netflix-profiel overzetten werkt als volgt:

 • Open Netflix in een browser (zoals Safari of Google Chrome) en log in met je account.
 • Kies je profiel.
 • Klik rechtsboven op je profielfoto en kies ‘Profiel overdragen’.
 • Klik op ‘Profieloverdracht starten’.
 • Bevestig nu hoe je het profiel wilt overzetten: moet je nog een nieuw account maken, of heb je er eerder al een gemaakt?
 • Voer je inloggegevens in.

Rond de profieloverdracht af door de stappen op het scherm te volgen. Zodra je klaar bent en terugkeert naar de thuispagina van Netflix, verschijnt je profiel vanzelf. Mits je bent ingelogd uiteraard.

Welke gegevens worden overgezet?

Volgens Netflix worden de volgende gegevens meegenomen tijdens de profieloverdracht:

 • Je zelfgekozen profielnaam en icoontje
 • Kijksuggesties en aanbevelingen
 • Kijkgeschiedenis (inclusief beoordelingen, duur, apparaatgegevens, land, en informatie over ‘Verder kijken’)
 • Al je titels in ‘Mijn lijst’
 • Opgeslagen gegevens van Netflix-games
 • Allerlei instellingen, bijvoorbeeld voor de taal, ondertiteling, nasynchronisatie, het automatisch afspelen, en kijkbeperkingen
 • Andere items, bijvoorbeeld je voorkeuren qua streamingkwaliteit en berichten van Netflix zelf

Betaalgegevens worden niet overgedragen. Bovendien blijft het profiel gewoon op het oude account staan, maar deze kun je wel laten verwijderen. Daarvoor ga je naar de instellingen van Netflix.

Netflix abonnementen

Moet je nog een eigen account maken? Dan zijn er heel wat Netflix-abonnementen om tussen te kiezen. Ontdek gauw welke bij jou past! En had je al een eigen account, maar wil je dit aanpassen nu andere mensen niet meer mee kunnen kijken? Ontdek dan alles over een Netflix-abonnement wijzigen.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de handigste tips voor je apparaten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!