Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Pas het uiterlijk van Safari aan je wensen aan

Is Safari je lievelingsbrowser, maar kan hij wel een make-over gebruiken? Met deze tips kun je Safari voor de Max volledig personaliseren, zodat de browser precies bij jou stijl past.
ws_safari
Icon voor Safari
Safari
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.
Is Safari je lievelingsbrowser, maar kan hij wel een make-over gebruiken? Met deze tips kun je Safari voor de Max volledig personaliseren, zodat de browser precies bij jou stijl past.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Safari personaliseren: ontdek stap voor stap hoe het werkt

ws_safari
1

Compacte tabbladindeling

Stel een strak en overzichtelijk uiterlijk in door de compacte tabbladindeling te gebruiken. Ga naar ‘Safari>Voorkeuren>Tabbladen’ en selecteer ‘Tabbladindeling>Compact’. Je tabbladen zijn aan de bovenkant nu netjes samengevoegd.

ws_safari
2

Gekleurde tabbladbalk

Geef je compacte tabbladbalk een kleurtje dat past bij de website die je bezoekt. Ga op je Mac naar ‘Safari>Voorkeuren>Geavanceerd’ en vink ‘Toon kleur in compacte tabbladbalk’ aan.

ws_safari
3

Achtergrond voor nieuw tabblad

Maak elk nieuw tabblad uniek door een gepersonaliseerde achtergrond toe te voegen. Open een nieuw tabblad, klik op het schuifbalkicoontje rechtsonder en kies een persoonlijke of standaardafbeelding via het plusje.

ws_safari
4

Favorieten beheren

Zorg voor snelle toegang tot je favoriete sites door ze op de nieuwe tabblad-pagina te zetten. Klik op je Mac op ‘Bladwijzers>Voeg bladwijzer toe’, of tik op je iPhone op de Deel-knop en op ‘Voeg toe aan favorieten’.

ws_safari
5

Volledig websiteadres tonen

Wil je altijd exact weten op welke website je zit? Safari toont standaard alleen het eerste deel van de url, maar je kunt ook het volledige adres tonen. Ga naar ‘Safari>Voorkeuren>Geavanceerd’ en vink ‘Toon volledig websiteadres’ aan.

ws_safari
6

Donkere Modus inschakelen

Geef je ogen rust met de donkere modus, die is vooral handig als je in het donker achter het scherm zit. Schakel ‘m op je Mac in via ­‘Systeeminstellingen>Weergave’, of op je iPhone via ‘Instellingen>Weergave’.

ws_safari
7

Tabgroepen

Houd je browser georganiseerd door gerelateerde tabbladen te bundelen in tabgroepen. Open de Safari-zijbalk op de Mac of het tabbladenoverzicht op je iPhone en kies op zowel Mac als iPhone voor ‘Nieuwe tabbladgroep’.

ws_safari
8

Knoppenbalk aanpassen

Wil je aanpassen welke knoppen je in de knoppenbalk ziet? Of wil je alleen de volgorde aanpassen? Ctrl-klik op de knoppenbalk en kies ‘Pas knoppenbalk aan’. Sleep nu naar hartenlust knoppen eruit of erin.

ws_safari
9

Website-instellingen personaliseren

Stel je favoriete websites op maat in voor een betere surfervaring. Ga op je Mac naar ‘Safari>Voorkeuren>Websites’ en pas instellingen zoals automatisch afspelen en de Reader-­weergave aan.

Safari personaliseren: deze extensies wil je hebben

ws_safari
Extensies installeren in Safari

Het personaliseren van Safari gaat een stap verder met extensies. Begin door in de menubalk op ‘Safari’ te klikken en vervolgens ‘Safari-extensies’ te kiezen. Hier kun je door een App Store met extensies bladeren of een specifieke extensie zoeken. Installeren werkt net als met gewone apps uit de Mac App Store. Je activeert ze in ‘Safari>Instellingen>Extensies’.

Meer over Safari