Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari

Breng met Safari je favoriete websites onder in tabgroepen en open ze voortaan met slechts één klik.
Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari featured image
Icon voor macOS
macOS
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
11 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Tabgroepen in Safari

Ben jij zo iemand die soms wel 24 websites geopend heeft in Safari? Soms word je helemaal gek van al die openstaande tabs. En dan valt 24 eigenlijk nog mee, het kan véél erger. Hoe voorkom je nu dat Safari een jungle wordt van openstaande tabbladen?

In de nieuwste versie van Safari kun je tabgroepen maken. Dit zijn een soort mappen waar je je favoriete websites in onderbrengt. Je kiest zelf wat voor soort tabgroepen je aanmaakt. Je kunt bijvoorbeeld een groep maken voor nieuws, voor werkgerelateerde websites, voor je hobby – je bepaalt het helemaal zelf. Maar er zijn meer manieren om je favoriete websites te ordenen. We laten meerdere methodes zien: kies wat bij jou past.

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 1
1

Bladwijzermap

Open diverse websites op verschillende tabs in Safari. Bijvoorbeeld je favoriete webshops of nieuwssites. Open dan het Bladwijzers-menu, en klik op ‘Voeg bladwijzers toe voor deze X tabbladen’.

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 2
2

Duidelijke naam

Zorg ervoor dat bovenin ‘Favorieten’ geselecteerd is. En voer daaronder een duidelijke naam in voor de tabbladen die je gaat bewaren. Het maakt het allemaal gemakkelijker om straks alles weer terug te vinden.

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 3
3

Bij je Favorieten

De bladwijzers verschijnen nu in de favorietenbalk. Je activeert deze via ‘Weergave>Toon favorietenbalk’. Klik op het item en je opent direct alle tabs. Je vindt deze map ook bij Favorieten op je Startpagina.

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 4
4

Nieuwe map

We laten je nóg een manier zien om je favoriete websites te verzamelen. Ctrl-klik elders op de favorietenbalk en klik dan op ‘Nieuwe map’. Klik in het tekstblokje dat nu verschijnt en geef de map een naam.

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 5
5

Slepen maar!

Als je een website bezoekt die je interessant vindt, klik dan op het adres in de adres- en zoekbalk en houd ingedrukt. Je kunt het dan ‘oppakken’ en verslepen naar de map die je hebt aangemaakt. Klik op OK.

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 6
6

Voordeel hiervan?

Nadat je de url’s in de map hebt gesleept, open je de map met het v’tje. Je opent ze allemaal met een klik op ‘Open in nieuwe tabbladen’. Het voordeel is dat je ook de keuze hebt om slechts één tab te openen.

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 7
7

Tabgroepen

De volgende methode: tabgroepen. Open weer wat websites rondom een bepaald thema. Ga dan naar ‘Archief>Nieuwe tabgroep met X tabbladen’. De navigatiekolom opent en hierin geef je je tabgroep een naam.

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 8
8

Navigatiekolom

Geef je nieuwe tabgroep nu een duidelijke naam. Je vindt de tabgroep altijd terug in de navigatiekolom. Let op: als je navigeert vanuit de tabgroep en een tab wegklikt, dan verdwijnt-ie uit de groep.

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 9
9

Op de iPhone of iPad

Ook handig: alles wordt gesynchroniseerd met je iPhone. De tabgroepen vind je via de knop met de twee vierkantjes. De andere bladwijzers verschijnen op je startpagina. Zo heb je altijd alles bij de hand!

Aanpassingen

Wil je later nog iets veranderen aan de items in de Favorietenbalk? Ctrl-klik erop en je ziet diverse opties. Zo kun je de groepen weer verwijderen of ze een andere naam geven.