Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 169Werk slimmer met sneltoetsen 🚀
Cover van iCreate 169

Ontdek alles over Safari: de eigen browser van Apple

Is de browser Safari onbekend terrein of wil je er meer over weten, dan is het met deze gids tijd om de wildernis te trotseren.
ftr_137_safari

Safari-gids

Safari, Chrome, Edge – we hebben allemaal zo onze eigen browservoorkeur. Op je iPhone, iPad of Mac reik je uit gemak al gauw naar de eerste, oftewel de standaardbrowser van Apple. Hierin zijn talloze functies om te ontdekken. En sinds de laatste update, is er nog veel meer nieuws. Pak al je Apple-toestellen er maar bij en open de browser, want deze gids neemt je mee op safari … in Safari!

Stijlvol op Safari

First things first: personaliseren. Met deze stijlopties past je browser helemaal bij jou.

  1. ftr_137_safari
    1

    Achtergrond toevoegen op je Mac

    Een achtergrond plaatsen in Safari: je Mac heeft er twee manieren voor. Voor de eerste open je een nieuw tabblad, klik je op het schuifbalk–icoontje en kies je een standaardafbeelding of een persoonlijke via de ‘+’. De tweede: Ctrl-klik in een nieuw tabblad en ga naar ‘Kies achtergrond’.

  2. 2

    Lettergrootte kiezen voor je Mac

    Op de Mac kun je de lettergrootte in Safari zo aanpassen, dat hij nooit kleiner is dan een specifiek formaat. Open Safari, ga naar ‘Safari>Voorkeuren>Geavanceerd’. Vink de optie ‘Gebruik nooit een lettergrootte kleiner dan’ aan en verstel het formaat met een cijfer.

  3. ftr_137_safari
    3

    Achtergrond toevoegen op je iPhone of iPad

    Je iPhone en iPad mogen ook schitteren. Open een nieuw tabblad in de browser, scrol naar beneden en tik op ‘Wijzig’. Kies nogmaals tussen een standaardafbeelding of een persoonlijke. Neem de laatste voor een unieke browse-beleving!

  4. 4

    Lettergrootte kiezen voor je iPhone en iPad

    Je iPhone en iPad hebben een andere manier om de lettergrootte te verstellen. Open een webpagina in Safari en tik naast de adresbalk op ‘aA’. Met de kleine en grote ‘A’ verander je de lettergrootte. De pagina past zich vanzelf aan.

  5. 5

    ‘Website tinting’ (de)activeren

    Camouflage voor je adresbalk: dat is ‘website tinting’. Deze iPhone-functie geeft de adresbalk dezelfde kleur als de huidige webpagina. (De)activeer de functie met de schakelaar bij ‘Instellingen>Safari>Pas kleuren van websites toe’.

Zet je browser naar je hand

Struin je de hele dag het internet dag af? Met deze instellingen houdt Safari precies rekening met je browse-voorkeuren.

Homepagina instellen

  1. ftr_137_safari
    1

    Voorkeur

    Begin je tijdens een browse-sessie altijd op een specifieke webpagina, dan is het handig om de standaard Apple-startpagina te vervangen. Open Safari op je Mac en ga naar ‘Safari>Voorkeuren>Algemeen’.

  2. ftr_137_safari
    2

    Menu

    Vul het adres van je gewenste webpagina in naast ‘Homepage’. Kies daarna bij ‘Open nieuwe vensters met’ en ‘Open nieuwe tabbladen met’ voor de optie ‘Homepage’. Nu opent ieder nieuw tabblad en venster met de gekozen webpagina.

Zoekmachine veranderen

  1. ftr_137_safari
    1

    Zoek je zoekmachine

    Geen Google-fan? Verander dan de zoekmachine in Safari. Op je Mac open je een nieuw Safari-tabblad en klik je op het vergrootglas links in de adresbalk. Ga op de iPhone naar ‘Instellingen>Safari>Zoekmachine’.

  2. ftr_137_safari
    2

    Zoekmachines in overvloed

    Je kunt op beide apparaten kiezen tussen vijf zoekmachines: Google, Yahoo, Bing, DuckDuckGo en Ecosia. Heb je een keuze gemaakt, dan plaats je een vinkje naast je voorkeur om hem te activeren. Probeer ze eens uit!

Verplaats de adresbalk op je iPhone en Mac

ftr_137_safari

Direct aan de slag?

Met de iCreate Academy haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten! Al vanaf slechts 4,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops.
De adresbalk staat sinds iOS 15 onder in ­Safari, tot ergernis van velen. Verander de locatie via ‘Instellingen>Safari>Tabbladen’. Met ‘Eén tabblad’ verplaats je hem naar boven, met ‘Tabbladbalk’ weer naar beneden. Of tik in de adresbalk van Safari op ‘aA’, en kies voor ‘Toon bovenste/onderste tabbladbalk’.

Op de Mac ga je naar de instellingen van Safari met ‘Cmd + ,’ en kies je op de tab ‘Tabbladen’ voor ‘Afzonderlijk’.

De knoppen bij elkaar steken

De adresbalk, de Deel-knop, de navigatiekolom – zulke regelaars staan je constant te hulp tijdens het browsen. Met dank aan de knoppenbalk in Safari.

ftr_137_safari

Instellingen-menu

In Safari op je Mac staat een balk met daarin wat onmisbare knoppen voor het browsen. Je richt deze knoppenbalk zelf in: Ctrl-klik op de knoppenbalk en kies ‘Pas knoppenbalk aan’. Je ziet nu wat alle knoppen doen.

Knoppen verplaatsen

Op dit moment kun je de volgorde van de elementen in de knoppenbalk wijzigen. Klik op een knop en versleep deze naar de gewenste plek. Laat pas los wanneer de overige elementen ruimte vrij hebben gemaakt.

Knoppen toevoegen

Je Mac heeft bijna twintig knoppen die niet standaard in de knoppenbalk staan. Zie je er in het menu een die je graag wil, dan voeg je hem handmatig toe: houd de knop ingedrukt, sleep hem naar de knoppenbalk en laat los.

Knoppen verwijderen

Als je knoppen kunt toevoegen, kun je ze uiteraard ook verwijderen. Dit werkt op de tegenovergestelde manier: houd een knop in de knoppenbalk ingedrukt, sleep hem terug naar het menu en laat los. Weg ermee!

Gereed

Zijn al je geliefde knoppen aanwezig en staan ze op de juiste plek? Sla dan je creatie op door op ‘Gereed’ te klikken. Als je uiteindelijk toch ontevreden bent over de knoppen, begin je weer bij het begin.

Terug bij af

Heb je iets te fanatiek aan de knoppen gezeten en zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek, daar heeft je Mac een oplossing voor. Beneden in het instellingenmenu voor de knoppenbalk staat de standaardset waar je mee begint. Deze kun je vastpakken, naar de knoppenbalk slepen en loslaten. Nu ben je weer terug bij af.

Vliegensvlug door Safari

Safari heeft allerlei verborgen shortcuts waarmee je taken bliksemsnel uitvoert. Hieronder een greep uit de mogelijkheden.

  1. ftr_137_safari
    1

    Snelkoppeling op je beginscherm

    Websites die je constant bezoekt, geef je een snelkoppeling op je thuisscherm. Op je Mac sleep je de url vanuit de adresbalk naar je bureaublad en laat je los.

    Op de iPhone en iPad is het wat ingewikkelder: ga in Safari naar de betreffende website, tik op de deelknop en daarna op ‘Zet op beginscherm’. Geef je snelkoppeling een pakkende naam en tik op ‘Voeg toe’ om het af te ronden.

  2. Safari browser gids
    2

    Formulieren automatisch invullen

    Voer je regelmatig dezelfde (inlog)gegevens in, dan kan Safari dit ook voor je doen. Open de browser op je Mac en ga naar ‘Safari>Voorkeuren>Formulieren’. Met de vinkjes bepaal je welke formulieren automatisch worden ingevuld, bij ‘Wijzig’ pas je de gegevens aan. Op je iPhone of iPad ga je hiervoor naar ‘Instellingen>Safari>Vul automatisch in’.

Sneltoetsen (shortcuts) voor Safari

Het toetsenbord van je Mac heeft verborgen shortcuts waarmee je snel allerlei taken uitvoert in Safari. De volgende combinaties zijn wat ons betreft onmisbaar.

  1. 1

    Vensters en tabbladen openen

    Nieuw venster openen: Command + N
    Nieuw tabblad openen: Command + T
    Naar het meest rechtse tabblad: Command + 9
    Overzicht van je tabbladen openen: Command + Shift +

  2. 2

    Opties voor webpagina’s

    Zoeken op pagina: Command + F
    Pagina afdrukken: Command + P
    Pagina verversen: Command + R
    Bladwijzers openen: Option + Shift + B

  3. 3

    Vensters en tabbladen sluiten

    Tabblad sluiten: Command + W
    Venster sluiten: Command + Shift + W
    Safari afsluiten: Command + Q

Shortcuts, shortcuts, en nog meer shortcuts

Safari browser Gids

Krijg je geen genoeg van zulke shortcuts? Ga dan op je Mac naar ‘Systeemvoorkeuren>Toetsenbord>Toetscombinaties’ voor een overzicht van alle opties. Je kunt zelfs je eigen toetscombinaties maken. Ga in ‘Toetscombinaties’ naar ‘Apps’ en klik op het plusje. Loop nu de stappen na om een nieuwe taak te activeren. De toetsen die je hiervoor nodig hebt, bepaal je zelf.

Zes extensies die je moet hebben

Safari krijgt constant nieuwe functies, maar voor sommige moet je toch echt aankloppen bij een andere partij. Deze zes extensies kunnen wij echt niet meer missen (en zijn allemaal beschikbaar in de App Store voor Mac, iPhone en iPad).

  1. 1

    Dark Reader – € 4,99

    Denk je dat je veilig bent door de donkere modus van je toestel te activeren, word je in het holst van de nacht alsnog verblind door een witte webpagina. Herkenbaar? In dat geval komt Dark Reader van pas. Deze extensie maakt ter plekke een donkere modus voor elke webpagina, zelfs voor websites waarvoor geen aparte donkere modus is ontwikkeld. Overigens heeft de extensie twee verschillende donkere modi en kun je ook de helderheid aanpassen, zodat je je ogen volledig beschermt.

  2. 2

    AdBlock – gratis

    Veilig én advertentieloos surfen op het internet – kun jij je de laatste keer nog herinneren? Met AdBlock hoef je hier niet langer over na te denken. Deze extensie blokkeert advertenties en beschermt je persoonlijke data tegen trackers. En aangezien de extensie alleen advertenties laadt wanneer jij er toestemming voor geeft (bijvoorbeeld op icreatemagazine.nl), ben je ook zuinig met je accu en data.

    Bezoek je een website die de extensie herkent en jou daarom geen toegang geeft? Dan kun je AdBlock tijdelijk pauzeren. Het is wat ons betreft duidelijk waarom dit een van de meest gedownloade extensies ter wereld is.

  3. 3

    Honey – gratis

    Geld besparen met slechts een paar klikjes – daar is Honey voor. Terwijl jij geniet van een middagje online shoppen, struint deze extensie het internet af voor kortingscodes. Voer ze vervolgens alleen even in en voilà: je toestel heeft je zomaar wat geld bespaard.

    Helaas werkt de extensie niet op alle sites, al zit je bij bekende namen als Bol en Amazon vaak wel snor. Uiteraard moet er wel een actieve kortingscode zijn, maar laten we eerlijk zijn: het is altijd de moeite waard om korting proberen te scoren

  4. 4

    Turn Off the Lights – gratis

    Met Turn Off the Lights bekijk je HTML5 video’s – en alleen HTML5 video’s. Activeer de extensie en de rest van de pagina wordt verborgen onder een donkere laag, net als in een bioscoop. Het voordeel hiervan is dat je je focust op het filmpje voor je, niet op alle aanbevelingen en advertenties die eromheen staan.

    Full screen gebruiken is natuurlijk ook een optie, maar soms heb je daar gewoon geen behoefte aan. Bovendien blijft de neiging dan alsnog groot om het scherm weer te minimaliseren. Werkt onder andere voor YouTube, Vimeo en Twitch.

  5. 5

    PiPifier – gratis

    Multitaskers opgelet: PiPifier is een ­‘Picture-in-Picture’-extensie waarmee je je favoriete serie of film streamt terwijl je door Safari browset. De extensie plaatst namelijk een kleine weergave van je video in het scherm van je Mac en verdwijnt niet wanneer je in een ander venster werkt.

    Dit maakt de extensie effectiever dan simpelweg een nieuw venster openen voor je filmpje: wat je ook doet, het kleine scherm zal altijd op de voorgrond treden. Hierdoor mis je geen seconde van alle drama, al houdt het je waarschijnlijk wel van je werk af.

  6. 6

    LanguageTool – gratis

    LanguageTool controleert je taalgebruik in Safari. De extensie werkt met kleurcodes: spelfouten zijn met rood onderstreept en grammaticafouten zijn geel. Hier stopt het niet, want de extensie geeft ook advies over je stijlgebruik. Denk hierbij aan synoniemen of vaste samenstellingen.

    De extensie werkt overal in Safari, zelfs in je Facebookberichtjes of zoekopdrachten in Google. Vooral handig wanneer je worstelt met het Nederlands (of een van de andere 25+ talen die de extensie ondersteunt).

Extensies verwijderen

Allemaal leuk en aardig die extensies, maar hoe meer je er hebt, hoe langzamer je Mac wordt. Is er een waar je amper gebruik van maakt, dan kun je hem gewoon verwijderen. Open Safari, ga naar ‘Safari>Voorkeuren>Extensies’ voor een overzicht van al je geïnstalleerde plug-ins. Je verwijdert er een door hem te selecteren en op ‘Verwijder installatie’ te klikken. Op iOS of iPadOS gooi je gewoon de app van je toestel.

Organiseer je tabbladen

Heb je duizend-en-een openstaande tabbladen in Safari, dan zijn er wat trucjes om je een weg te banen door deze drukte.

  1. Instructiefoto: Wat zijn tabgroepen?
    1

    Wat zijn tabgroepen?

    Voor een overzichtelijke weergave zet je gerelateerde tabbladen in één cluster, oftewel tabgroepen. Het werkt grofweg hetzelfde op al je Apple-apparatuur, maar de volgende stappen zijn voor de iPhone en iPad.

  2. Instructiefoto: Tabgroepen maken
    2

    Tabgroepen maken

    Om een tabgroep te maken, open je het tabbladoverzicht in Safari, via het icoontje met de vierkanten. Kies het pijltje naar beneden en tik op ‘Nieuwe lege tabgroep’. Geef je tabgroep een passende naam en tik op ‘Bewaar’.

  3. Instructiefoto: Tabbladen toevoegen
    3

    Tabbladen toevoegen

    Je bevindt je nu in een nieuwe tabgroep, maar zonder tabbladen heb je hier niets aan. Deze voeg je gemakkelijk toe door op het plusje te tikken. Let wel op dat je het juiste tabblad opent in de juiste tabgroep.

  4. Instructiefoto: Tabgroep openen
    4

    Tabgroep openen

    Je springt snel van tabgroep naar tabgroep. Open het tabbladoverzicht en tik op het pijltje naar beneden. Er verschijnt nu een overzicht van al je tabgroepen: tik er eentje aan, en hij opent vanzelf.

  5. Instructiefoto: Tabgroep verwijderen
    5

    Tabgroep verwijderen

    Overbodige tabgroepen gooi je in de prullenbak. Ga naar het tabbladoverzicht, tik op het pijltje naar beneden en houd de naam van de tabgroep vast. Tik op ‘Verwijder’ als je zeker weet dat de groep (inclusief tabbladen) weg mag.

  6. Instructiefoto: Synchroniseren
    6

    Synchroniseren

    Safari synchroniseert je tabgroepen, waardoor je ze gebruikt op al je toestellen. Dit zijn de voorwaarden: Safari heeft toegang tot iCloud, overal is ingelogd met hetzelfde Apple ID en alle apparaten hebben de nieuwste updates.

Tabbladen verdwijnen

Nog een specifieke Safari-functie voor iOS en iPadOS: openstaande tabbladen automatisch laten sluiten. Ga naar ‘Instellingen>Safari>Sluit tabbladen’. Hier bepaal je wanneer ze verdwijnen: na een dag, week of maand. ‘Handmatig’ blijft uiteraard ook een optie.

Tabbladen rangschikken in iPadOS

Tientallen of honderden tabbladen rangschikken met één knop: het kan in iPadOS. Open Safari en tik rechtsboven op het icoontje met de vier vierkantjes. Houd een willekeurig tabblad ingedrukt en tik op ‘Rangschik tabbladen op’ om de indeling te maken.

Organiseer je webpagina’s

Er zijn meer manieren om webpagina’s op te slaan dan alleen ouderwetse bladwijzers.

Pagina’s markeren

ftr_137_safari

Markeren, onderstrepen, aantekeningen maken – allemaal hartstikke handig voor lange lappen tekst. Gelukkig hoef je hier geen stapel papier meer voor te printen, want je hebt alleen een PDF-bestand van je webpagina nodig.

Op je Mac maak je dit handmatig: ga naar een webpagina in Safari, klik op ‘Archief>Exporteer naar PDF’ en sla het bestand op. Nadat je het bestand hebt geopend in een app als Voorvertoning, ga je volledig los.

In iOS of iPadOS gaat het nog sneller: hierin wordt een webpagina automatisch geconverteerd naar een PDF-bestand. Open Safari, ga naar de webpagina die je wilt markeren en tik op de deel-knop. Tik vervolgens op ‘Markeringen’: de pagina is nu omgetoverd tot een PDF-bestand, en je kliedert hem vol met de tekenset onderin. Vergeet hem niet op te slaan door op ‘Gereed’ te tikken.

Een bladwijzer maken

ftr_137_safari

Je toestel bewaart een link naar een webpagina wanneer je hem aanwijst als bladwijzer. De volgende keer dat je Safari opent, bezoek je de website met slechts een klik (of tik).

Op je Mac werkt het als volgt: open een webpagina in Safari en tik op de adresbalk. Selecteer de url, maar houd hem vast. Door hem naar beneden te slepen en los te laten bij ‘Favorieten’, staat de betreffende website tussen je bladwijzers. Overigens zie je alle bladwijzers in de navigatiekolom, die je activeert met het meest linkse icoontje in de knoppenbalk.

Op je iPhone of iPad open je een webpagina, tik je op het deelicoontje en ga je naar ‘Bladwijzer>Gereed’. Alle bladwijzers staan tussen ‘Favorieten’ in het boekicoontje van de knoppenbalk.

Toevoegen aan je leeslijst

ftr_137_safari

Is je oog gevallen op een artikel, maar heb je momenteel geen tijd om het te lezen? Voeg de pagina dan toe aan je leeslijst. Op je Mac ga je naar de webpagina, klik je op de Deel-knop en ga je naar ‘Voeg toe aan leeslijst’. Om je leeslijst te bekijken, open je de navigatiekolom en klik je op ‘Leeslijst’.

Op je iPhone of iPad open je een webpagina in Safari, tik je op de deelknop, en kies je ‘Zet in leeslijst’. Je vindt je leeslijst via het boekje in de knoppenbalk, gevolgd door het brilicoontje.

Overigens kun je de pagina’s zelfs lezen zonder internet. Ga op je iPhone of iPad naar ‘Instellingen>Safari>Leeslijst’ en maak de schakelaar naast ‘Bewaar automatisch offline’ groen om deze functie te activeren. Op je Mac Ctrl-klik je hiervoor in de leeslijst op je gewenste webpagina en kies je ‘Bewaar offline’.

Veilig op Safari

Safari vraagt om heel wat gegevens, maar met deze tips bescherm je je privacy.

Cookies (selectief) verwijderen

  1. 1

    Op de Mac

    Cookies: elke website volgt je ermee. Op je Mac verwijder je ze zo: open Safari en ga naar ‘Safari>Voorkeuren>Privacy>Beheer website­gegevens’. Selecteer specifieke gegevens en klik op ‘Verwijder’, of op ‘Verwijder alles’.

  2. 2

    Op de iPhone of iPad

    Let op: wis je cookies op je iPhone of iPad, dan verwijder je ook de geschiedenis en cache. Toch van plan? Ga naar ‘Instellingen>Safari>Wis geschiedenis en websitedata’. Alleen gegevens van ‘automatisch invullen’ blijven.

Browsen met de privémodus

  1. 1

    Op de Mac

    Om een website te bezoeken zonder dat de geschiedenis wordt bijgehouden, schakel je de privémodus voor Safari in. Op je Mac open je Safari eerst zoals je dit normaal doet, daarna ga je naar ‘Archief>Nieuw privévenster’.

  2. 2

    Op de iPhone of iPad

    De privémodus is uiteraard ook aanwezig op je iPhone of iPad. Open Safari, houd het tabbladicoontje ingedrukt en tik op ‘Privé’. Is de adresbalk zwart geworden? Dan bevestigt dit dat de modus is geactiveerd.

Twee-factor-authenticatie

Eerder hebben we uitgelegd hoe je direct twee-factor-authenticatie activeert op je Mac, zonder hulp van een extra app. Zo werkt het op je iPhone en iPad.

  1. Instructiefoto: Account toevoegen
    1

    Account toevoegen

    Ga naar ‘Instellingen>Wachtwoorden’ en ontgrendel je toestel. Tik op het plusje en voeg het account toe waarvoor je een verificatiecode wil, tik daarna op ‘Gereed’. Staat het account er al bij? Tik er dan meteen op.

  2. Instructiefoto: Configureer verificatiecode
    2

    Configureer verificatiecode

    Tik op ‘Configureer verificatiecode>Voer configuratiesleutel in’. Voor de volgende stappen is een tweede apparaat nodig: open hierop Safari, log in op de website van je account en gebruik twee-factor-authenticatie (als dit wordt ondersteund).

  3. Instructiefoto: Codes
    3

    Codes

    Op het tweede apparaat verschijnt nu een configuratiesleutel: voer hem in op je toestel en tik op ‘OK’. Hier zie je nu een verificatiecode, die voer je in op je tweede apparaat. Dubbel werk voor dubbele bescherming.

Weg met die functies

Autoplay en ongevraagde pop-ups – het kost moeite om je toestel niet uit het raam te gooien. Deze irritante functies schakel je zo uit.

Autoplay uitschakelen

ftr_137_safari

Ben je helemaal zen aan het scrollen, schrik je je ineens een hoedje door het geluid van een video die plots afspeelt. Sommige websites maken slim gebruik van deze ‘Autoplay’, maar waarschijnlijk schakel je de functie liever uit. Op je Mac begin je door Safari te openen en in de menubalk te klikken op ‘Safari>Voorkeuren>Websites>Automatisch afspelen’.

Klik weer op de schakelaar naast ‘Bij bezoeken van andere websites’. Je opties zijn nu als volgt: ‘Sta automatisch afspelen van alles toe’, ‘Stop media met geluid’ en ‘Speel nooit automatisch af’. Op je iPhone of iPad werkt het zo: ga naar ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Beweging’ en deactiveer de schakelaar naast ‘Speel voorvertoningen af’.

Pop-ups blokkeren

ftr_137_safari

Ook zo’n hekel aan websites die je overdonderen met pop-ups? Schakel ze dan in een klap uit. Voor je Mac: open Safari en ga naar ‘Safari>Voorkeuren>Websites’. Scrol naar beneden in het menu aan de linkerkant en selecteer ‘Pop-upvensters’. Klik op de schakelaar naast ‘Bij bezoeken van andere websites’ en beslis wat er met de pop-ups gebeurt: ‘Blokkeer’, ‘Sta toe’ of ‘Blokkeer en informeer’. Met die laatste bepaal je op de website zelf alsnog of je een pop-up toelaat.

Op je iPhone of iPad is het nog eenvoudiger: ga naar ‘Instellingen>Safari’ en activeer de schakelaar naast ‘Blokkeer pop-ups’.

Beveiligingsadvies

ftr_137_safari

Het aantal websites waarvoor je een account nodig hebt, blijft maar groeien. Maar hoe meer accounts je hebt, hoe groter de kans is dat er eentje betrokken raakt bij een datalek. In dat geval is er zelfs een groot risico dat dit account wordt gehackt, en je wilt natuurlijk alles op alles zetten om dit te voorkomen.

Gelukkig krijg je beveiligingsadvies van je iPhone en iPad. Ga naar ‘Instellingen>Wachtwoorden>Beveiligingsadvies’. Wanneer je accountgegevens van een specifieke website hebt opgeslagen en die zijn gevonden in een bekend datalek, staat hier een waarschuwing dat je het wachtwoord onmiddellijk moet wijzigen.

Ook andere beveiligingswaarschuwingen komen hier terecht, bijvoorbeeld als een van je accounts een zwak wachtwoord heeft of als je een wachtwoord hebt hergebruikt. Tik op ‘Wijzig wachtwoord op website’ en je toestel opent vanzelf de website in Safari zodat je het wachtwoord meteen kunt veranderen. Staat hier niets, dan hoef je je (zover je toestel weet) nergens zorgen om te maken.