Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De ultieme Safari-gids: ontdek alles over Apple’s browser

Is de browser Safari onbekend terrein of wil je er meer over weten, dan is het met deze gids tijd om de wildernis te trotseren.
ftr_137_safari
Icon voor macOS
macOS
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
30 minuten
Stappen:
50 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Safari-gids

Safari, Chrome, Edge – we hebben allemaal zo onze eigen browservoorkeur. Op je iPhone, iPad of Mac reik je uit gemak al gauw naar de eerste, oftewel de standaardbrowser van Apple. Hierin zijn talloze functies om te ontdekken. En sinds de laatste update, is er nog veel meer nieuws. Pak al je Apple-toestellen er maar bij en open de browser, want deze gids neemt je mee op safari … in Safari!

Stijlvol op Safari

First things first: personaliseren. Met deze stijlopties past je browser helemaal bij jou.

ftr_137_safari
1

Achtergrond toevoegen op je Mac

Een achtergrond plaatsen in Safari: je Mac heeft er twee manieren voor. Voor de eerste open je een nieuw tabblad, klik je op het schuifbalk–icoontje en kies je een standaardafbeelding of een persoonlijke via de ‘+’. De tweede: Ctrl-klik in een nieuw tabblad en ga naar ‘Kies achtergrond’.

2

Lettergrootte kiezen voor je Mac

Op de Mac kun je de lettergrootte in Safari zo aanpassen, dat hij nooit kleiner is dan een specifiek formaat. Open Safari, ga naar ‘Safari>Voorkeuren>Geavanceerd’. Vink de optie ‘Gebruik nooit een lettergrootte kleiner dan’ aan en verstel het formaat met een cijfer.

ftr_137_safari
3

Achtergrond toevoegen op je iPhone of iPad

Je iPhone en iPad mogen ook schitteren. Open een nieuw tabblad in de browser, scrol naar beneden en tik op ‘Wijzig’. Kies nogmaals tussen een standaardafbeelding of een persoonlijke. Neem de laatste voor een unieke browse-beleving!

4

Lettergrootte kiezen voor je iPhone en iPad

Je iPhone en iPad hebben een andere manier om de lettergrootte te verstellen. Open een webpagina in Safari en tik naast de adresbalk op ‘aA’. Met de kleine en grote ‘A’ verander je de lettergrootte. De pagina past zich vanzelf aan.

5

‘Website tinting’ (de)activeren

Camouflage voor je adresbalk: dat is ‘website tinting’. Deze iPhone-functie geeft de adresbalk dezelfde kleur als de huidige webpagina. (De)activeer de functie met de schakelaar bij ‘Instellingen>Safari>Pas kleuren van websites toe’.

Zet je browser naar je hand

Struin je de hele dag het internet dag af? Met deze instellingen houdt Safari precies rekening met je browse-voorkeuren.

Homepagina instellen

ftr_137_safari
1

Voorkeur

Begin je tijdens een browse-sessie altijd op een specifieke webpagina, dan is het handig om de standaard Apple-startpagina te vervangen. Open Safari op je Mac en ga naar ‘Safari>Voorkeuren>Algemeen’.

ftr_137_safari
2

Menu

Vul het adres van je gewenste webpagina in naast ‘Homepage’. Kies daarna bij ‘Open nieuwe vensters met’ en ‘Open nieuwe tabbladen met’ voor de optie ‘Homepage’. Nu opent ieder nieuw tabblad en venster met de gekozen webpagina.

Zoekmachine veranderen

ftr_137_safari
1

Zoek je zoekmachine

Geen Google-fan? Verander dan de zoekmachine in Safari. Op je Mac open je een nieuw Safari-tabblad en klik je op het vergrootglas links in de adresbalk. Ga op de iPhone naar ‘Instellingen>Safari>Zoekmachine’.

ftr_137_safari
2

Zoekmachines in overvloed

Je kunt op beide apparaten kiezen tussen vijf zoekmachines: Google, Yahoo, Bing, DuckDuckGo en Ecosia. Heb je een keuze gemaakt, dan plaats je een vinkje naast je voorkeur om hem te activeren. Probeer ze eens uit!

Verplaats de adresbalk op je iPhone en Mac

ftr_137_safari