Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Maak een app van je favoriete website

Tover een website om tot app, met een heuse knoppenbalk en een plekje in het Dock. Je ontvangt zelfs (eventuele) meldingen. Wat dacht je van de website van je bank (voor internetbankieren)? Of je webmail?
In het dock
Icon voor macOS Sonoma
macOS Sonoma
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
5 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!
Instructiefoto: Naar je favoriete website
1

Naar je favoriete website

Open een website in Safari en ga naar ‘Archief>Voeg toe aan Dock’. Je kunt je ‘app’ nu een naam geven en het icoon aanpassen. Klik daarna op ‘Voeg toe’ en je app staat in het Dock.

In het dock
2

Open je app

Je app belandt in het Dock, maar ook in Launchpad. Je vindt hem net zo snel via de zoekfunctie Spotlight. In de map met apps schittert hij door afwezigheid. Open je app maar eens!

Instellingen
3

Net een échte app

De app gedraagt zich als een echte app, met een eigen menubalk. De app heeft zelfs eigen Instellingen – hoewel het allemaal zeer beperkt is. Ga naar ‘[Naam van de app]>Instellingen’.

Meldingen
4

Notificaties

Heb je je aangemeld voor pushberichten van een site? Met de app gaan die nu naadloos op in macOS! Zoek je app bij ‘Systeeminstellingen>Meldingen’ en geef aan of en in welke vorm je je meldingen wilt ontvangen.

Verwijderen
5

Verwijderen

Een app kun je altijd weer weggooien. Bijvoorbeeld door erop te Ctrl-klikken in het Dock, en dan naar ‘Opties>Verwijder uit Dock’ te gaan. In Launchpad verwijder je de app via het kruisje.