Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze creatieve functies van Notities maken je aantekeningen nog mooier

Geef je aantekeningen in Apple’s Notities-app nét dat beetje extra met deze creatieve functies. Zo worden ze pas echt persoonlijk.
ws_notities_152
Icon voor Notities
Notities
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
30 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek hier stap voor stap de creatieve functies van Notities

ws_notities_152
1

Lijntjes of ruitjes

Wit is ook maar zo wit: verander de achter­­grond van je notitie voor variatie – of juist om je handschrift in toom te houden. Via de bol met de drie puntjes en ‘Lijnen en roosters’ vind je ook verschillende lijn- en ruitmotieven.

ws_notities_152
2

Je mooiste hanenpoten

Open de tekengereedschappen en kies de vulpen (mogelijk moet je vegen om die te zien). Kies voor een dikke, zwarte lijn en schrijf in je mooiste basisschoolhandschrift een titel.

ws_notities_152
3

Selectiepen

Omcirkel de titel met de selectiepen (met de streepjes).­­­ Tik in de selectie en kies ‘Dupliceer’. Geef de omcirkelde versie via het kleurenpalet een ander kleurtje. Sleep ze over elkaar heen voor een diepte-effect.

ws_notities_152
4

Speelse kleurvakken

Zet belangrijke informatie in een kleurvlak. Voor een speels effect gebruik je de markeerstift: houd de stift op het scherm voor een streeploos effect. Dupliceer eventueel, en geef duplicaten een andere kleur.

ws_notities_152
5

Vormen toevoegen

Je kunt ook vormen toevoegen, via het plusje­­­ in de tekendoos en dan ‘Voeg vorm toe’. Met de gele hendels verander je de lengte en de breedte, met het groene hendeltje pas je de ronding van de hoeken aan.

ws_notities_152
6

Geef je vormen vorm

Met de opties in de tekendoos geef je aan wat de vulkleur en de randkleur van de vorm moet zijn. Geef ook de randbreedte aan. Klaar? Tik dan dubbel op de vorm en je kunt er een tekst in typen.

ws_notities_152
7

Maak de tekst op

Zelfs getypte tekst geef je eenvoudig een persoonlijke touch, en wel via de Aa-knop boven in het toetsenbord. Kies hier onder meer een lettertype, het formaat, de uitlijning en de kleur.

ws_notities_152
8

Lijntjes en meer

Je kunt ook zelf vormen tekenen. Als je aan het einde even je Apple Pencil of vinger op het scherm houdt, springt je gekrabbel automatisch in de perfecte vorm. Dit helpt bijvoorbeeld om rechte lijnen te trekken.

ws_notities_152
9

Vrolijk op met stickers

Heb je al kennis gemaakt met de nieuwe stickers in iOS 17? Die vind je ook terug in Notities, via het plusje in de tekendoos. Kies een eigen fotosticker of plak een emoji op je notitie!

Hier vind je de belangrijkste functies

ws_notities_152
Altijd een achtergrondje?

Vind je lijnen of ruitjes veel beter dan dat eeuwige witte vlak? Ga naar ‘Instellingen>Notities>Lijnen/roosters’ ­­en kies een stijl waarmee een nieuwe notitie standaard moet worden getoond.

Meer over Notities