Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Vrolijk alles op met (bewegende) stickers in iOS 17

iOS 17 introduceert een nieuwe manier om je app-gesprekken nog leuker te maken: stickers. Die stickers maak je eenvoudig zelf, vanuit je Fotobibliotheek. In deze Academy-workshop leggen we uit hoe.
iOS 17
Icon voor iOS 17
iOS 17
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Aan de slag

Instructiefoto: Open de app-lade
1

Open de app-lade

We gaan onze eigen digitale stickers maken. Bewegend of met een poesiealbum-achtig glittertje: wat jij wilt. Open een chat in Berichten, tik op het plusje naast het tekstvenster en op ‘Stickers’.

Instructiefoto: Voeg sticker toe
2

Voeg sticker toe

Tik op de grote plus-knop onderin om de sticker-editor te openen. Daarmee beland je in je fotobibliotheek. Heb je een foto met een geschikt onderwerp? Vink deze aan en wacht op de voorvertoning.

Instructiefoto: Bewegen
3

Bewegen

Heb je een Live Foto gebruikt, dan kun je de sticker laten bewegen. Je schakelt het bewegen in en weer uit via de knop ‘Live’, linksboven. Tik dan op ‘Voeg sticker toe’.

Instructiefoto: Voeg een effect toe
4

Voeg een effect toe

Less is more is niet van toepassing als het om stickers gaat, dus voeg zeker een effect toe. Tik op een van de opties onderin – Contour, Strip, Dik en Glanzend – en je ziet direct het resultaat. Tik op ‘Gereed’.

Instructiefoto: Stickerverzameling
5

Stickerverzameling

Stickers vind je terug via de route van stap 1. Tik op een sticker om hem toe te voegen, of sleep hem de chat in. Houd een sticker vast als je hem wilt veranderen, herschikken of verwijderen.

Instructiefoto: Plak alles vol
6

Plak alles vol

Stickers zijn natuurlijk perfect voor Berichten, maar je kunt ze ook in andere apps gebruiken en toevoegen. Je vindt ze overal via het emoji-toetsenbord. Plak er je documenten en foto’s dus maar gerust mee vol!