Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Beheer je pdf’s voortaan in Notities op je Mac

Notities is voortaan dé plek voor het beheren en bekijken van je pdf-bestanden. Je bladert er nu veel eenvoudiger doorheen! Wij laten je de nieuwe opties zien.
Pdf invullen
Icon voor macOS Sonoma
macOS Sonoma
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

Instructiefoto: Pdf'jes terugvinden en erdoorheen bladeren
1

Pdf’jes terugvinden en erdoorheen bladeren

Grote kans dat je weleens een pdf in een notitie gemikt hebt. Zoek naar ‘pdf-bestanden’: die worden nu mooi breed weergegeven – je kunt er horizontaal doorheen scrollen, wel zo overzichtelijk! Klik op ‘Toon miniaturen’ voor nog meer overzicht.

Instructiefoto: Geef overzichtelijk weer
2

Geef overzichtelijk weer

Maak een nieuwe notitie aan en sleep (of kopieer) er een of meer pdf-bestanden in. Ze worden nu weergegeven als een blokje. Klik op het V’tje naast de kleine voorvertoning en op ‘Toon als>Normaal/Groot’.

Instructiefoto: Breng markeringen aan
3

Breng markeringen aan

Klik in hetzelfde menu op ‘Markeringen’. Bovenaan in het scherm verschijnt een hele lijst met gereedschappen voor het annoteren van je pdf. Ben je er klaar mee, dan klik je op ‘Gereed’ en ‘Bewaar’.

Pdf invullen
4

Dit komt nog: automatisch pdf’s invullen

Dit volgt nog in een update binnenkort, maar willen we je niet onthouden: heb je een pdf waarop je je contactgegevens moet invullen, bijvoorbeeld een aanmeldformulier? Dat is gemakkelijker dan ooit. Je Mac herkent de velden en vult deze automatisch aan met de gegevens uit je contactenkaart.