Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

3 trucjes om iPhone-apps snel te verwijderen

Na verloop van tijd staat je iPhone vol apps die je eigenlijk niet meer gebruikt, maar hoe kun je ze snel verwijderen? Er zijn drie manieren!
iPhone-apps verwijderen
Icon voor Apps
Apps
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
3 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

iPhone-apps verwijderen

Wees eens kritisch: welke iPhone-apps heb je écht nodig, en welke heb je al in geen weken of maanden geopend? Laatstgenoemde plukken we er direct uit, zodat ze geen kostbare ruimte in beslag nemen en je appbibliotheek weer overzichtelijk wordt. Hoe je de apps verwijdert, bepaal je zelf: er zijn drie methodes.

ftr_voorjaarsschoonmaak_verwijderen
1

Vasthouden

Doorgaans verwijder je een app het snelst via het beginscherm of de appbibliotheek. Houd hier een icoontje vast en tik tweemaal op ‘Verwijder app’. Of leg je vinger op een lege plek en tik bij een app op het minteken.

ftr_voorjaarsschoonmaak_verwijderen
2

iPhone-opslag

Ga naar ‘Instellingen>Algemeen>iPhone-­opslag’ voor al je apps, op volgorde van hoeveel ruimte ze in beslag nemen. De grootste boosdoeners kun je zo snel opsporen en verwijderen: tik op een app en kies twee keer ‘Verwijder app’.

ftr_voorjaarsschoonmaak_verwijderen
3

App Store

Toevallig in de App Store? Ook daar verwijder je apps. Tik maar eens op het profiel­icoon van je Apple ID: onderin vind je al je geïnstalleerde apps. Veeg er een naar links en tik tweemaal op ‘Verwijder’ om de app te verwijderen.

Ruim apps op

Misschien vind je het moeilijk om afscheid van apps te nemen, maar kun je wel wat extra opslagruimte gebruiken. Navigeer in dat geval naar ‘Instellingen>App Store’ en activeer ‘Ruim apps op’.

Hiermee zal je iPhone de apps verwijderen die je al enige tijd niet meer hebt geopend, maar dan zonder dat de bijbehorende documenten en gegevens verloren gaan. Die worden namelijk bewaard en weer teruggezet zodra je de app opnieuw installeert, mits hij nog in de App Store staat. Op deze manier maak je wat opslagruimte vrij, maar kun je nog altijd terug.