Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Appbibliotheek: alle apps op je iPhone keurig geordend

De Appbibliotheek is een georganiseerde verzameling van al je geïnstalleerde apps die automatisch worden gegroepeerd op basis van categorieën. Dit maakt het gemakkelijk om snel de app te vinden die je nodig hebt, zonder dat je door alle schermen met apps hoeft te bladeren.
Afbeelding van Appbibliotheek: alle apps op je iPhone keurig geordend
Icon voor iOS
iOS
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Waar vind ik de Appbibliotheek op de iPhone?

Alle apps die op je iPhone staan, worden verzameld in de ­Appbibliotheek. Deze staat op je meest rechter thuisscherm, na alle schermen met apps. Je hoeft de apps er niet in te slepen: ze verschijnen vanzelf.

Kun je de Appbibliotheek wijzigen?

Nee, het is wat het is. Apps worden automatisch gesorteerd in logische rubrieken, zoals Nieuws, Sociaal en Reizen. De categorie Suggesties verandert steeds van inhoud en stelt apps voor waarvan je iPhone denkt dat je ze op dit moment nodig hebt. En dan is er ook nog ‘Pas toegevoegd’, met recent gedownloade apps. Je kunt zelf niet kiezen voor een andere sorteringen of een eigen categorie aanmaken, dus als de systematiek je niet ligt, heb je pech.

Ik zie niet alle apps?

Je kunt direct op de app tikken die je wilt openen. Vaak bevat een rubriek meer apps dan direct kunnen worden getoond. Je ziet in dat geval rechtsonder in zo’n vlak een aantal kleiner weergegeven apps (maximaal vier): tik hierop om alle apps uit die rubriek te zien.

Appbibliotheek doorzoeken

Appbibliotheek

Als je bovenin op het venster met het loepje tikt, verschijnt er een alfabetische lijst met al je apps. Zo veeg je gemakkelijk naar de app die je nodig hebt. Of typ de naam van de app in het venster. Je kunt sneller scrollen in de lijst door je vinger rechts op het alfabetje te houden en dan van letter naar letter te vegen.

Hoe sla je een app alléén in de Appbibliotheek op?

In principe kun je nu je apps verwijderen van het beginscherm, want ze staan toch wel in de Appbibliotheek. Kies er bijvoorbeeld voor om alleen je meestgebruikte apps op je thuisscherm te zetten en de rest op te slaan in de bieb.

  • Houd je vinger langer op een app.
  • Tik op ‘Verwijder app’.
  • Kies nu de tweede optie: ‘Verwijder van beginscherm’. Daarmee haal je de app weg van je beginscherm, maar blijft hij vindbaar in de Appbibliotheek.

Hoe kun je de Appbibliotheek uitzetten?

Misschien heb je helemaal geen behoefte aan de Appbibliotheek. Bijvoorbeeld omdat je een eigen systeem met folders hebt en je apps liever op die manier gesorteerd houdt. Maar helaas: het is nog niet mogelijk om de Appbibliotheek uit te zetten.