Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Schiet het perfecte plaatje met Fotografische stijlen

Met de Fotografische stijlen past de iPhone 13 of nieuwer je zelfgemaakte afbeeldingen subtiel aan, en dat al terwijl je fotografeert. Het model beschikt over vier unieke Fotografische stijlen. Overigens zijn de stijlen geen gewone filters, want ze worden onderdeel van je foto’s. Stijlen achteraf toevoegen of verwijderen gaat dus niet. Maar zo schakel je de stijlen in!
Fotografische stijlen rijk contrast
Icon voor Camera
Camera
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Lees stap voor stap hoe de Fotografische stijlen van de iPhone werken

Instructiefoto: Om te beginnen
1

Om te beginnen

De camera van je toestel zal echt geen vreemde voor je zijn, maar toch beginnen we bij het begin. Open hem daarom en zorg ervoor dat-ie op de gewenste modus staat. In dit geval gaan we simpelweg voor ‘Foto’.

Instructiefoto: Stijlmenu openen
2

Stijlmenu openen

Je hebt de camera dan wel geactiveerd, maar de Fotografische stijlen zitten nog verstopt; je moet eerst het juiste venster vinden. Tik daarom boven in het scherm op het pijltje. Het menu komt tevoorschijn.

Instructiefoto: Stijlselectie
3

Stijlselectie

Tik op het Stijlkiezer (de drie notitieblaadjes) en veeg steeds naar rechts. Er komen (naast ‘Standaard’) vier opties voorbij: ‘Rijk contrast’, ‘Levendig’, ‘Warm’, en ‘Koel’. Kies er hier slechts één van uit.

Instructiefoto: Stijlcrisis
4

Stijlcrisis

Nog niet tevreden met je huidige stijl? Pas hem dan gerust zelf aan. Door op ‘Tint’ te tikken en naar links of rechts te vegen, verander je de helderheid van je foto. Doe je dit met ‘Warmte’, dan verander je de gloed.

Instructiefoto: Even resetten
5

Even resetten

Als je een stijl hebt verpest, is er geen reden voor paniek. Ook dit heeft Apple voorzien. Zet een stijl terug naar de standaardinstellingen door te refreshen. Tik hiervoor eerst op het icoontje, daarna op de tekst erboven.

Instructiefoto: Het perfecte plaatje
6

Het perfecte plaatje

Ja hoor, eindelijk tijd om je foto te schieten. Blijf op je gekozen stijl staan en sluit het menu af door weer op het stijlicoontje te tikken. Ga er goed voor staan, tik op de witte cirkel, en maak het perfecte plaatje!

Instructiefoto: Resultaat checken
7

Resultaat checken

Controleer je creatie om later teleurstelling in je foto te voorkomen. Dit doe je uiteraard door de camera te sluiten en Foto’s te openen. Of nog gemakkelijker: tik linksonder op je meest recente afbeelding.

Instructiefoto: Filter
8

Filter

Ben je nog steeds ontevreden, dan zit er niets anders op dan een filter te gebruiken. Tik in de Foto-app op ‘Wijzig’, daarna op het middelste icoontje onderin, en kies een filter. Deze ken je al van andere iPhone-modellen.

Instructiefoto: Stijlgebruik
9

Stijlgebruik

Wil je een stijl hergebruiken maar weet je niet meer welke het is? Dan controleer je dit even. Open je foto in de Foto’s-app en tik onderin op de ‘i’. Er verschijnt nu een informatief venster, waaronder over de stijl. In dit geval dus: ‘Warm’.