Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Tover een dagopname om in een nachtopname met iMovie

Het is een uitdaging om ’s nachts goede video-opnames te maken. Vaak worden nachtopnames te donker en is het niet eens mogelijk om personen of objecten nog te herkennen. De oplossing hiervoor klinkt bijna te gek voor woorden: maak je opname gewoon overdag en tover hem daarna in iMovie om tot een nachtopname.
Afbeelding van Tover een dagopname om in een nachtopname met iMovie
Icon voor Camera
Camera
MacBook Pro
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

nachtopname-imovie
1

Importeer het fragment

Importeer Dag-naar-nacht.mp4 in iMovie – je vindt dit bestand op onze downloadpagina en natuurlijk kun je ook je eigen opnames gebruiken. Sleep het fragment naar de tijdlijn, druk op de knop met de drie cirkels boven de voorvertoning en dan op het uitklapmenu naast ‘Fragmentfilter’.

nachtopname-imovie2
2

Dat kunnen wij beter dan iMovie

Houd de muiscursor in het pop-upvenster op ‘Dag naar nacht’. Helaas laat het filter te wensen over. Het blauw is te sterk en de wolken worden roze. Dat kunnen wij beter: klik op ‘Annuleer’.

nachtopname-imovie3
3

Verhoog het contrast

Druk boven de voorvertoning op de knop ‘Kleurcorrectie’ (het palet). Sleep het tweede bolletje bij de eerste schuifregelaar naar links om de schaduwen donkerder te maken in verhouding met de rest.

nachtopname-imovie4
4

Verminder de helderheid

Versleep het helderheids-bolletje in het midden ook naar links zodat het geheel wat donkerder wordt. Hiermee boots je het effect na dat de maan het licht van de zon reflecteert.

nachtopname-imovie5
5

Verminder de verzadiging

De kleuren van de dagopname zijn nog steeds te krachtig. Versleep daarom de schuifregelaar voor de verzadiging (de tweede schuifbalk) naar links om de kleuren wat etser en sfeervoller te maken.

Instructiefoto: Meer blauw
6

Meer blauw

Tot slot de kleurtemperatuur: versleep de laatste schuifregelaar naar links, totdat er maar een beetje kleur bij het rode gebouw en groene gras overblijft.

nachtopname-imovie7
7

Vignet

Door een vignet toe te voegen, maken we onze opname aan de randen nog donkerder. Kies weer de knop met de drie cirkels uit stap 1 maar kies deze keer ‘Vignet’.

nachtopname-imovie8
8

Geluidseffect in je nachtopname

Om de griezelige nachtsfeer af te maken, voegen we nog een muziekje toe. Open de Audio-browser linksboven en voeg het geluidseffect ‘Tijdig’, uit de map ‘Jingles’, toe aan je film.

nachtopname-imovie9
9

Exporteer het bestand

Bekijk het filmpje nog even in zijn geheel. Ben je tevreden? Dan kun je het exporteren via ‘Archief>Deel>Bestand’. Hiermee maak je een mp4 die je naar je vrienden kunt sturen.