Terug naar Wifi instellen op je iPhone: zo doe je dat
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Wifi instellen op je iPhone: zo doe je dat

Door Koen van Ekeren16 mei 2023 10:413 min. leestijd0

Wifi instellen op de iPhone en iPad is eenvoudig. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je met je iPhone of iPad verbinding maakt met een wifi-netwerk.

Wifi instellen op iPhone en iPad

wifi instellen

Natuurlijk kun je internetten via 4G of 5G, maar nog beter is het als je gebruik kunt maken van een wifi-verbinding. Zo kun je onbeperkt surfen zonder je zorgen te maken over de datalimieten van je mobiele provider.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Wifi instellen op je iPhone of iPad is eenvoudig. Zo doe je dat:

  1. Open de app Instellingen;
  2. Tik bovenin op ‘Wifi’ om naar de wifi-instellingen te gaan;
  3. Tik op de naam van het wifi-netwerk waarmee je verbinding wilt maken;
  4. Voer het wachtwoord in: let op hoofdletters en kleine letters.

Als je verbonden bent zie je links van het netwerk een vinkje. Ook verschijnt er in de statusbalk een wifi-icoon (die met de golfjes). Dit betekent dat de iPhone verbonden is met internet via wifi. Handig is dat je iPhone voortaan automatisch verbinding met het netwerk maakt wanneer je in de buurt bent.

Wil je meer tips om alles uit je iPhone te halen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wifi wachtwoord achterhalen

Om verbinding te maken met een wifi-netwerk, heb je het wifi-wachtwoord nodig. Gaat het om je wifi-wachtwoord van thuis en heb je je wachtwoord nooit veranderd? Kijk dan naar je router of modem. Deze heeft standaard op de achterkant het wachtwoord staan.

Ben je op visite en weet je niet wat het wachtwoord is? Als er iemand met een iPhone of iPad in de buurt is die verbonden is met het netwerk, dan kan hij of zij eenvoudig het wifi wachtwoord delen.

Wifi delen iPhone

Zorg dat de iPhone of iPad in de buurt is van jouw toestel en dat Bluetooth is ingeschakeld. Maak op jouw toestel verbinding met het wifi-netwerk (het wachtwoord invoeren is niet nodig). Op de persoon die ook een iPhone of iPad heeft en verbonden is met het netwerk, verschijnt nu een verzoek om de wifi te delen.

Werkt dit niet, bekijk dan het artikel over je wifi wachtwoord achterhalen. Daar lees je hoe je in de instellingen van je iPhone of Mac ziet wat het wifi-wachtwoord is.

Wifi problemen

Werkt wifi niet goed? Dit zijn veelvoorkomende wifi problemen en oplossingen:

  • Verbindingsproblemen: als je problemen hebt met het verbinden met een WiFi-netwerk, schakel dan wifi op je iPhone uit en weer in. Als dat niet helpt, herstart je iPhone en probeer het opnieuw. Je kunt ook proberen om de router te herstarten.
  • Traag internet: Als je wifi-verbinding traag is, controleer dan of er andere apparaten zijn die veel bandbreedte gebruiken. Sluit ongebruikte apps op je iPhone af en controleer of er downloads of uploads plaatsvinden op de achtergrond.
  • Beperkte bereik: Als het wifi-signaal zwak is op bepaalde plekken in huis, overweeg dan het gebruik van mesh-netwerksystemen om het bereik uit te breiden.
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar