Terug naar Zo bedien je Sonos op Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo bedien je Sonos op Apple Watch

Door Daan Jeuken9 juli 2020 09:522 min. leestijd1

Zes jaar na de introductie van de Apple Watch, blijven apps op het horloge een beetje een moeilijk verhaal. Sommige ontwikkelaars sprongen vanaf dag 1 aan boord, andere schitteren nog steeds in afwezigheid. Sonos bijvoorbeeld, heeft nog steeds geen app waarmee je de populaire speakers vanaf je horloge kunt bedienen. Gelukkig zijn er meer ontwikkelaars. Met ZonePlay bedien je je Sonos op Apple Watch.

ZonePlay: twee bijzonder functies

ZonePlay is een alternatieve app om je Sonos-systeem te bedienen. Voor € 4,49 krijg je op het eerste oog een minder fraaie app dan die Sonos zelf biedt. Maar ZonePlay heeft twee functies die de app speciaal maken. De eerste is oude Sonos-speakers bedienen vanuit Apple Music. Daarnaast bedien je met ZonePlay je Sonos op Apple Watch.

Sonos op Apple Watch

Sonos Apple Watch ZonePlay

Open ZonePlay op je Apple Watch. Op het hoofdscherm zie je elke speaker in je huis en welke muziek daarop wordt afgespeeld, of in de wachtrij staat.

Speaker bedienen

Sonos Apple Watch bedienen

Tik op een speaker. De afspeelknoppen spreken voor zich. Tik op de linker of rechter speaker om de speaker zachter of harder te zetten. 

Sonos-speakers groeperen

Sonos Apple Watch groeperen

Force Touch (hard drukken) op het scherm voor extra opties. Tik op ‘Grouping’. Zet een vinkje achter de speakers die je wilt groeperen. Bevestig met de knop ‘Confirm’ onderin. 

Meer van dit soort Apple Watch tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Volume verschillende speakers instellen

Volume instellen

Via het hoofdscherm kun je nu alle speakers tegelijk harder of zachter zetten. Wil je speakers afzonderlijk instellen? Force Touch opnieuw en kies ‘Volumes’. Hier stel je voor iedere speaker in de groep het volume in. 

Extra opties

Extra opties

Via Force Touch vind je nog een laatste optie: ‘More Controls’. Hier kun je, voor de huidige afspeelgroep, crossfade, shuffle en repeat in- en uitschakelen.

Muziek kiezen op Apple Watch

Sonos Apple Watch muziek

Het is niet mogelijk om in ZonePlay op je Apple Watch door je muziekbibliotheek of Apple Music te bladeren. Er is wel één optie: ‘Favorites’. Hierin staan alles wat je in de officiële Sonos-app hebt toegevoegd aan Mijn Sonos. Houd hiervoor in de app je vinger op een afspeellijst, album of statoin en kies ‘Afspeellijst aan Mijn Sonos toevoegen’. Tik vervolgens op je Apple Watch in het hoofdscherm van ZonePlay op ‘Favorites’, tik op hetgeen je wilt beluisteren en selecteer de gewenste speaker of groep.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Music
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Pieter
Lezer
Pieter

Deze app doet momenteel helaas niets meer; zodra ik m’n account gegevens invul keert de app simpelweg terug naar het inlogscherm. Laatste update was alweer een jaar geleden en verontschuldigde zich toen voor de lange wachttijd tot de Apple Watch ondersteuning gefixt werd, lijkt erop dat deze app niet langer onderhouden wordt en dus ook niets meer doet. Geen geld aan uitgeven dus.