Terug naar Oude Sonos bedienen vanuit Apple Music
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Oude Sonos bedienen vanuit Apple Music

Door Daan Jeuken2 juli 2020 10:382 min. leestijd1

De nieuwste Sonos-speakers stuur je met AirPlay aan via de Muziek-app. Bij een oude speaker ben je veroordeeld tot de app van Sonos. Of toch niet? Met de app ZonePlay kun je toch je oude Sonos bedienen vanuit Apple Music.

Sonos bedienen met AirPlay 2

Met de nieuwste speakers heb je de Sonos-app eigenlijk niet meer nodig. Dankzij AirPlay 2 stuur je de muziek net zo gemakkelijk naar je Sonos als naar je AirPods of bluetooth koptelefoon of speaker. Open de afspeelweergave, tik op het AirPlay-icoontje middenonder en kies je speaker. Luister en huiver.

Sonos Apple Music Airplay

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Deze Sonos-speakers ondersteunen AirPlay 2

Deze Sonos-speakers zijn compatibel met AirPlay 2, wat betekent dat je ze rechtstreeks vanuit de Muziek-app kunt bedienen.

Apple Music in Sonos-app

Oudere Sonos-modellen ondersteunen deze functie niet; daarmee ben je veroordeeld tot de officiële Sonos-app. Deze voldoet prima om je speakers te koppelen, het volume te regelen of muziek uit je eigen bibliotheek af te spelen. Maar zeker voor Apple Music-gebruikers die zich willen laten verrassen door de inspiratie die onder andere Ontdek en Voor Jou te bieden hebben, komen er in de Sonos-app bekaaid vanaf.

Een nieuwe, of extra, Sonos biedt soelaas, maar dat is nogal een duur grapje voor een beetje meer functionaliteit. Met de app ZonePlay ben je voor € 4,49 klaar.

Oude Sonos bedienen vanuit Apple Music

Sonos Apple Music

Zoek in Apple Music de muziek die je via de oudere Sonos wilt afspelen. Druk op de knop met de drie puntjes. Die vind je op heel veel plaatsen in Muziek, onder andere bovenaan bij een afspeellijst.

Sonos Apple Music delen

Scrol door de opties naar beneden en kies ‘Play in Zone’.

Sonos Apple Music ZonePlay

Kies welke speaker je wilt gebruiken en geef aan of je de muziek nu wilt afspelen, na de huidige lijst, aan de wachtrij wilt toevoegen, of de wachtrij wilt vervangen. Kies de optie en de muziek speelt bijna direct.

In tegenstelling tot bij AirPlay, toont de Muziek-app nu niet welke muziek er uit je Sonos klinkt. Hiervoor heb je toch nog de Sonos-app nodig. Of ZonePlay – maar om eerlijk te zijn kiezen wij dan toch voor Sonos.

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Erik Geerlof
Lezer
Erik Geerlof

Beste Daan, Heel hartelijk dank voor bovenstaande uitleg om met het verouderde SONOS systeem (zonder AirPlay 2) Apple Music te kunnen luisteren via de app ZonePlay. Ik was met deze optie al bekend, maar ben er een aantal versies gelden achter gekomen dat deze methode In elk geval op twee verschillende iPhones niet meer werkt. Ik kan vanuit Apple Music en de drie puntjes wel voor het Action Menu kiezen en Play in Zone selecteren, maar na een Speaker te hebben geselecteerd met daaronder Play Now, gebeurt er in de SONOS App helemaal niets. Weet je zeker dat dit zou… Lees meer »