Terug naar AirPlay 2 voor Sonos-speakers nu beschikbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPlay 2 voor Sonos-speakers nu beschikbaar

Door Sven Lamers12 juli 2018 08:412 min. leestijd0

Er is een firmware-update voor je Sonos-speakers beschikbaar. En het is niet zomaar een update! De nieuwe firmware, die gisteren voor verschillende speakers van Sonos werd aangekondigd, bevat ondersteuning voor Apple’s nieuwe AirPlay 2-standaard. Om de update te krijgen, heb je wel een vrij nieuwe Sonos nodig. officieel worden de Sonos Beam, One, Playbase en de tweede generatie Play:5 ondersteund. Oudere Sonos-speakers zoals de Play:1 en Play:3 hebben ‘gewoon niet genoeg kracht’ om AirPlay 2 aan te kunnen, zei het bedrijf al van tevoren.

Sonos AirPlay 2

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eindelijk multiroom met Apple

AirPlay 2 biedt ondersteuning voor multiroom-audio dat je rechtstreeks vanuit iOS 11.4 op een iPhone of iPad kunt aansturen. Je hebt er geen extra app meer voor nodig – open het Bedieningspaneel en activeer de speakers. Vervolgens luister je muziek of andere audio-content op meerdere speakers tegelijk. Enige voorwaarde daarbij is dat de speakers AirPlay 2 ondersteunen en aangemeld zijn op hetzelfde wifi-netwerk. Daarnaast zorgt een grotere buffer voor minder haperingen tijdens de weergave. Ook maken binnengekomen berichten of telefoontjes geen geluid meer op de speakers. Dat werd in het verleden door veel mensen (inclusief ons) als erg vervelend ervaren. Ten slotte laat AirPlay 2 je de speakers via de app Woning combineren in verschillende kamers.

Sonos ondersteunt Siri

Sonos legt bovendien de nadruk erop dat je via je iOS-apparaat ook Siri kunt gebruiken. Hiermee is het ‘kinderspel om alle nummers, albums en playlists van Apple Music via spraak te besturen’. Helaas is Siri niet direct ingebouwd in de speakers, daar heb je dan toch een HomePod voor nodig. Sonos hoopt echter dat Apple in de toekomst Siri ook toestaat op speakers van derden.

AirPlay 2 op meer speakers

Het nieuwe streaming-protocol moest oorspronkelijk al in de herfst van 2017 uitkomen, samen met de eerste versie van iOS 11. Uiteindelijk werd het uitgesteld tot iOS 11.4 dat pas in mei uitkwam. Naast Sonos willen overigens ook andere fabrikanten AirPlay 2 ondersteunen, bijvoorbeeld Bang & Olufsen, Denon en Libratone. Dat gebeurt zowel via software-updates als met nieuwe speakers.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar