Terug naar De nieuwe Sonos Beam is een slimme soundbar met AirPlay 2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De nieuwe Sonos Beam is een slimme soundbar met AirPlay 2

Door Laura Grootaarts7 juni 2018 15:492 min. leestijd0

Er is weer een nieuwe loot aan de Sonos-stam: gisteren heeft de speakermaker de nieuwe Sonos Beam gepresenteerd. De Beam is een slimme en supercompacte soundbar voor onder je televisie, binnenkort met AirPlay 2.

Sonos Beam

De Sonos Beam ondersteunt meer dan 50 muziekstreamingdiensten, waaronder Apple Music. Maar vooral de slimme functies trekken de aandacht. De Sonos Beam laat zich in de nabije toekomst namelijk bedienen met verschillende slimme spraakassistenten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De Beam wordt geleverd met de (Engelstalige) Amazon Alexa en later dit jaar volgen de Google Assistant en Apple’s Siri. Alle drie de assistenten zijn door elkaar heen te gebruiken. Je kunt de Beam dus bedienen met je stem, maar vind je dat niets, dan kun je altijd nog de app gebruiken.

De Sonos Beam is slechts 65 centimeter lang en herbergt voor de bas vier custom elliptische full range-woofers en drie passieve radiatoren. En dan is er nog een tweeter voor heldere dialogen. Door zijn bescheiden omvang is de Beam eigenlijk de perfecte soundbar voor mensen die eigenlijk geen soundbar in hun interieur willen hebben.

AirPlay 2 naar Sonos

Sonos Beam

Voordat je Siri kunt gebruiken met de Sonos Beam, moet je nog wel even wachten. Daarvoor is namelijk een AirPlay 2-update nodig en die volgt in juli. Met AirPlay 2 speel je het geluid van bijvoorbeeld je iPhone af op Sonos-speakers door het hele huis. Je kunt overal hetzelfde liedje afspelen of juist in iedere kamer wat anders. Of je bepaalt per ruimte het volume.

Er zijn nog enkele andere Sonos-speakers die ook AirPlay 2 ondersteunen. Naast de Beam kunnen ook de Sonos One, de Playbase en de tweede generatie Play:5 ermee uit de voeten. Alle Sonos speakers laten zich eenvoudig aan elkaar koppelen, zodat je een goed samenwerkend geheel hebt.

Sonos Beam kopen

Sonos Beam

Sonos Beam is beschikbaar in zwart en in wit. De soundbar is vanaf 17 juli verkrijgbaar en hij kost € 449, wat een stuk goedkoper is dan andere Sonos soundbars. Hij is nu al te reserveren op www.sonos.com.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar