Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De nieuwe Sonos Beam is een slimme soundbar met AirPlay 2

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Sonos Beam


Lees verder na de advertentie

Er is weer een nieuwe loot aan de Sonos-stam: gisteren heeft de speakermaker de nieuwe Sonos Beam gepresenteerd. De Beam is een slimme en supercompacte soundbar voor onder je televisie, binnenkort met AirPlay 2.

Sonos Beam

De Sonos Beam ondersteunt meer dan 50 muziekstreamingdiensten, waaronder Apple Music. Maar vooral de slimme functies trekken de aandacht. De Sonos Beam laat zich in de nabije toekomst namelijk bedienen met verschillende slimme spraakassistenten.

De Beam wordt geleverd met de (Engelstalige) Amazon Alexa en later dit jaar volgen de Google Assistant en Apple’s Siri. Alle drie de assistenten zijn door elkaar heen te gebruiken. Je kunt de Beam dus bedienen met je stem, maar vind je dat niets, dan kun je altijd nog de app gebruiken.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De Sonos Beam is slechts 65 centimeter lang en herbergt voor de bas vier custom elliptische full range-woofers en drie passieve radiatoren. En dan is er nog een tweeter voor heldere dialogen. Door zijn bescheiden omvang is de Beam eigenlijk de perfecte soundbar voor mensen die eigenlijk geen soundbar in hun interieur willen hebben.

AirPlay 2 naar Sonos

Voordat je Siri kunt gebruiken met de Sonos Beam, moet je nog wel even wachten. Daarvoor is namelijk een AirPlay 2-update nodig en die volgt in juli. Met AirPlay 2 speel je het geluid van bijvoorbeeld je iPhone af op Sonos-speakers door het hele huis. Je kunt overal hetzelfde liedje afspelen of juist in iedere kamer wat anders. Of je bepaalt per ruimte het volume.

Er zijn nog enkele andere Sonos-speakers die ook AirPlay 2 ondersteunen. Naast de Beam kunnen ook de Sonos One, de Playbase en de tweede generatie Play:5 ermee uit de voeten. Alle Sonos speakers laten zich eenvoudig aan elkaar koppelen, zodat je een goed samenwerkend geheel hebt.

Sonos Beam kopen

Sonos Beam is beschikbaar in zwart en in wit. De soundbar is vanaf 17 juli verkrijgbaar en hij kost € 449, wat een stuk goedkoper is dan andere Sonos soundbars. Hij is nu al te reserveren op www.sonos.com.