Terug naar Ontdek de superhandige widgets in iOS 10
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Ontdek de superhandige widgets in iOS 10

Door Laura Grootaarts14 september 2016 13:522 min. leestijd1

Apple heeft met iOS 10 widgets in het leven geroepen die je snel de meest actuele informatie van verschillende apps tonen. De Agenda open je vaak om de volgende afspraak te bekijken, bij Buienradar kijk je of je of je over een uurtje regen kunt verwachten en in de tv-gids zie je wat er nu op televisie is en hierna komt. In het overzicht met widgets vind je precies deze info. En wil je meer zien, dan open je via de widget direct de betreffende app. Zo werken widgets in iOS 10.

1. Hier staan de widgets in iOS 10

Nieuwe widgets iOS 10

Veeg in het thuisscherm naar rechts tot je bij het meest linker thuisscherm aanbelandt. Hier staan de widgets, waar je info als het weer en je volgende afspraak ziet, zonder apps te openen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

2. Toon meer informatie

Nieuwe widgets iOS 10

Sommige widgets zijn dichtgevouwen, zoals Weer. Tik rechtsboven op ‘Toon meer’ om uitgebreidere informatie te bekijken. Een tik op ‘Toon minder’ doet ze weer verdwijnen.

3. App openen via de widgets

Nieuwe widgets iOS 10

Widgets zijn een snel portaal naar de betreffende apps. Vaak heb je die apps nu helemaal niet meer nodig. Toch wel? Tik op de widget en de bijbehorende app wordt geopend.

4. Widgets toevoegen en verwijderen

Nieuwe widgets iOS 10

Tik onder aan de widgets op ‘Wijzig’. Gebruik rode minnetjes en groene plusjes om te kiezen welke widgets je wel en niet wilt zien. Via de drie streepjes rechts pas je de volgorde aan.

5. Nieuwe app? Nieuwe widget!

Nieuwe widgets iOS 10

Elke app die je downloadt uit de App Store kan eigen widgets toevoegen. Je hoeft ze dus niet apart te installeren; ze verschijnen automatisch in het ‘Wijzig’-overzicht.

6. Snellere widgets met 3D Touch

Nieuwe widgets iOS 10

iPhone 6s-bezitters (en dit geldt straks ook voor gebruikers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus) hebben voor sommige apps nog een snellere methode dan widgets: 3D Touch. Druk harder op een app-icoon als Agenda en je ziet je volgende afspraak.

Meer weten?

Deze workshop is afkomstig uit het Grote iPad & iPhone boek, waarin je nog veel meer van dit soort workshops vindt over alles wat met iOS 10 te maken heeft. En vergeet je niet aan te melden voor onze nieuwsbrief: je krijgt dan een miniboekje waarin de belangrijke iOS 10-functies worden uitgelegd van ons cadeau.

Het grote iPad & iPhone boek: iOS 10-editie

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Martin
Lezer
Martin

Ik vind het tot nu toe goed werken. Wel valt mij het volgende op: ik heb meerdere agenda’s op mijn telefoon staan, maar in de widget laat hij er maar een zien.