Terug naar iTip: NL-Alert instellen op je iPhone – zo werkt het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: NL-Alert instellen op je iPhone – zo werkt het

Door Laura Grootaarts8 juni 2020 11:002 min. leestijd0

Op de eerst maandag van juni wordt er een NL-alert controlebericht verzonden. Juni 2020 is een uitzondering, vanwege Pinksteren. Dit keer vindt de test plaats op 8 juni. Zo weet je zeker of je iPhone goed is ingesteld voor als er een keer een écht bericht wordt verzonden.

In deze tip, die deel uitmaakt van onze iPhone Beginnersgids, laten we je zien hoe je je iPhone goed instelt voor het ontvangen van een NL-Alert.

Wat is NL-Alert?

NL-Alert is het alarmmiddel voor op je telefoon waarmee de overheid je kan waarschuwen als er een noodsituatie of een ramp is. Bijvoorbeeld bij een grote brand, een terroristische aanslag of zeer slechte weersomstandigheden. Bevind je je in de directe omgeving? Dan ontvang je een tekstbericht waarin staat wat er aan de hand is en wat je moet doen (of laten). Sinds 2012 is NL-Alert al meer dan 100 keer ingezet. Het controlebericht wordt twee keer per jaar verzonden, in juni en december.

NL-Alert: iPhone instellen

NL-alert iPhone instellen

Veel telefoons zijn automatisch al ingesteld om NL-Alert te kunnen ontvangen. Bij oudere iPhones moet je het zelf nog even activeren. Bij nieuwe iPhones zou het al goed moeten staan, maar het is geen overbodige luxe om te controleren of dat ook echt zo is. In beide gevallen werkt het zo:

  • Open de Instellingen.
  • Tik op Berichtgeving
  • Zet het schuifje helemaal onderaan achter ‘Noodmeldingen’ op groen.

iCreate 121
iCreate 121
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar