Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Hier vind je opgeslagen wachtwoorden op je iPhone, iPad en Mac

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Opgeslagen wachtwoorden


Lees verder na de advertentie

Op je iPhone, iPad en Mac staan waarschijnlijk heel wat opgeslagen wachtwoorden. Maar waar vind je ze terug als je ze in wil zien of wijzigen? Dat lees je hier.

Opgeslagen wachtwoorden

Opgeslagen wachtwoorden op iPhone en iPad

Op je iPhone en iPad vind je je opgeslagen wachtwoorden terug in Instellingen, onder ‘Wachtwoorden’. Nadat je je identiteit hebt bevestigd met Face ID of Touch ID, krijg je een lijst van alle sites en apps te zien waar je een wachtwoord voor hebt opgeslagen.

Tik op een site of app in de lijst, en daarna op de bolletjes van je wachtwoord, om het wachtwoord te tonen. Met de ‘Wijzig’-knop rechtsboven kun je het wachtwoord aanpassen. Let wel op: je past het hiermee alleen aan in je opgeslagen wachtwoorden, en dus niet op de betreffende site!

Opgeslagen wachtwoorden op de Mac


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Op de Mac zijn je opgeslagen wachtwoorden op een totaal andere plek terug te vinden – een tikkeltje verwarrend voor als je de iPhone gewend bent. Ga naar ‘Apps>Hulpprogramma’s’ en open hier ‘Sleutelhangertoegang’. Hier vind je alle wachtwoorden op een rij.

Sleutelhangertoegang

Dubbelklik op een site of app uit de lijst, en zet het vinkje bij ‘Toon wachtwoord’ aan. Na het invullen van het wachtwoord van je Mac krijg je het wachtwoord van die specifieke site of app te zien. Hier kun je het ook direct veranderen, gewoon door te typen.

iCloud en lokaal

Bij de meeste gebruikers staat de functie ‘iCloud-sleutelhanger‘ standaard aan. Dit betekent dat je wachtwoorden gedeeld worden tussen al je Apple-apparaten. Dat is wel zo gemakkelijk! Je stelt het in via Instellingen op je iPhone en iPad, en Systeeminstellingen op je Mac, onder ‘[Je naam]>iCloud>Wachtwoorden en sleutelhanger’.

iCloud sleutelhanger

Op de iPhone en iPad wordt in het overzicht van al je wachtwoorden geen onderscheid gemaakt tussen wat lokaal en in de cloud is opgeslagen, omdat álles in iCloud zit. Op de Mac is er wel onderscheid, omdat sommige wachtwoorden daar lokaal blijven, ook als de iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld. Bovendien heb je op de Mac nog systeemwachtwoorden, zoals van wifi-netwerken.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!