Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Toegangscode iPhone wijzigen: zo doe je dat

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Toegangscode iPhone wijzigen

Met de toegangscode op je iPhone voorkom je dat anderen een kijkje nemen in je telefoon. Het is belangrijk om deze zo nu en dan bij te werken om ervoor te zorgen dat je veiligheid up-to-date blijft. De toegangscode van je iPhone wijzigen is een fluitje van een cent. Hieronder lees je hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks handige iPhone-tips in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Toegangscode iPhone wijzigen

Je bent bang dat iemand je toegangscode heeft afgekeken. Of je realiseert je dat deze pincode wel erg makkelijk te raden is. Misschien is het je geboortejaar of -datum, of nog erger: 0000. Hoe dan ook: het is hoog tijd om je toegangscode te veranderen in iets veiligers. Gelukkig is het wijzigen van je iPhone-toegangscode een fluitje van een cent. Hieronder lees je hoe je dit doet.

kooptip

Toegangscode iPhone wijzigen
1

Je huidige code

Open de Instellingen-app op je iPhone.Scrol naar beneden en tik op ‘Face ID & toegangscode’ of ‘Touch ID & toegangscode’ afhankelijk van je iPhone-model. Je wordt gevraagd om je huidige toegangscode in te voeren.

Verander je pincode
2

Pincode veranderen iPhone

Tik op ‘Wijzig toegangscode’. Voer nogmaals je huidige toegangscode in ter bevestiging. Het volgende scherm lijkt hetzelfde, maar hier voer nu je nieuwe toegangscode in. Deze voer je direct nogmaals in ter verificatie.

Toegangscode iPhone wijzigen
3

Pincode iPhone wijzigen op extra veilige manier

Op het scherm waar je je nieuwe toegangscode invoert, kun je eventueel onderin ook op ‘Toegangscodeopties’ tikken. Standaard hebben toegangscodes 6 cijfers, maar hier kies je voor iets eenvoudigers met 5 cijfers, of juist iets complexers met letters en cijfers (alfanumeriek).

5 tips voor een veilige toegangscode op je iPhone

  1. Kies iets complexers. Standaard vraagt je iPhone om een zescijferige toegangscode, maar je kunt deze veiliger maken door een langere code te kiezen met letters erin. Zie stap 3 hierboven.
  2. Kies iets wat lastig te raden is. Vermijd het gebruik van persoonlijke data zoals je geboortedatum of postcode. Of herhaalde cijfers zoals ‘123456’ of ‘000000’. Probeer een unieke combinatie die moeilijk te raden is, maar gemakkelijk voor jou om te onthouden.
  3. Je iPhone kan zo ingesteld worden dat alle gegevens gewist worden na 10 opeenvolgende onjuiste pogingen tot het invoeren van de toegangscode. Ga naar ‘Instellingen>Touch ID/Face ID & toegangscode’ en scrol naar beneden om ‘Wis Gegevens’ in te schakelen. Niet doen als je zelf het geheugen van een goudvis hebt.
  4. Werk je toegangscode regelmatig bij. Dit helpt om je apparaat voor te blijven op potentiële bedreigingen en zorgt ervoor dat je toegangscode moeilijk te raden blijft.
  5. Gebruik voor ieder apparaat een andere toegangscode. Misschien heb je andere apparaten waarop je ook een pincode gebruikt. Je wilt niet dat er één gekraakt wordt en ze de rest als bonus erbij krijgen.

iPhone pincode vergeten

Maar wat nu als je je zorgvuldig ingestelde toegangscode bent vergeten? Dat is niet zo heel gek, want tegenwoordig ontgrendel je je iPhone negen van de tien keer gewoon met Face ID of Touch ID. Geen paniek, we hebben een gedetailleerd artikel geschreven over wat je in zo’n situatie kunt doen: iPhone pincode vergeten.

Pincode simkaart wijzigen

Naast de toegangscode van je iPhone, is het ook mogelijk om de pincode van je simkaart te wijzigen. Dit is een extra beveiligingslaag die voorkomt dat anderen jouw simkaart in een ander apparaat gebruiken zonder jouw toestemming. Voor gedetailleerde instructies verwijzen we je naar ons artikel: Sim pincode wijzigen iPhone.

Krijg elke week interessante iPhone-tips! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!