Terug naar iTip: iPhone te groot? Zo bedien je ‘m met één hand!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: iPhone te groot? Zo bedien je ‘m met één hand!

Door Laura Grootaarts5 mei 2016 15:452 min. leestijd0

De iPhone 6(s) heeft een scherm van 4,7 inch, de iPhone 6(s) Plus is met 5,5 inch zelf nog een slagje groter. Hartstikke mooi, zo’n groot scherm, maar als je kleine handen hebt is het display misschien net wat te groot. Gelukkig zijn er wat trucjes om beter om te leren gaan met je plus size en hoef je hem niet meteen in te ruilen voor de kleinere iPhone SE!

1. Bereikbaarheid

Apple had zelf ook door dat zo’n groot scherm problemen op kan leveren en heeft daarom de functie ‘Bereikbaarheid’ (Reachability) bedacht. Tap twee keer achter elkaar op de thuisknop, en het scherm schuift als het ware naar beneden. Op het thuisscherm betekent dit dat je bij alle apps kunt, zonder je duim te overstrekken. Het werkt overigens ook als je apps hebt geopend: alle functies zijn dan letterlijk binnen handbereik.

Tap je twee keer en gebeurt er niets? Kijk dan via ‘Instellingen>Algemeen>Toegankelijkheid’ of het schuifje achter Bereikbaarheid op groen staat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Orden je apps logisch

Een andere manier om je apps onder de duim te houden, is door je thuisscherm logisch in te delen. Zet de meest gebruikte apps onderaan in het scherm. Hierboven zie je de beste indelingen voor linkshandigen en rechtshandigen: de apps in de gele kaders zijn het gemakkelijkst te bereiken. Zijn er veel apps waar je snel toegang tot wil hebben, maak dan optimaal gebruik van mappen: dan kun je in deze regionen van het scherm nog veel meer apps kwijt.

3. Zorg voor een betere grip

iphone-hoesjes

De iPhone 6 is met zijn aluminium behuizing en afgeronde hoeken een gestroomlijnd apparaat. Misschien iets té gestroomlijnd, want als je met je duim een andere kant van het scherm probeert te bereiken glipt-ie voordat je het weet uit je handen. Het helpt om je iPhone wat hoger vast te houden, iets meer naar het midden. Een hoesje (bijvoorbeeld van siliconen) verstevigt de grip – sowieso is een hoesje geen overbodige luxe.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar