Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

70 procent kans op neerslag – dit betekent het echt

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Neerslag percentage iPhone


Lees verder na de advertentie

De zomer is op dit moment ver te zoeken. Het is koud en deze week zou zomaar de natste week van de zomer kunnen worden. De voorspellingen in de Weer-app op de iPhone beloven weinig goeds. 70, 80 90 procent kans op regen … Maar wat betekent dat neerslagpercentage nu eigenlijk?

Neerslag percentage iPhone

Wat betekent percentage regen iPhone?

De Weer-app geeft bijvoorbeeld aan dat er 70 procent kans is op neerslag. Maar over wat dat nu precies betekent, bestaan nog wat misverstanden. Gaat het 70 procent van de dag regenen? Valt er 70 procent van wat er normaal op deze dag van het jaar valt?

Maar nee: het neerslagpercentage vertelt ons de waarschijnlijkheid van neerslag op een bepaalde­­­ locatie op een bepaald tijdstip. Onder vergelijkbare atmosferische ­omstandigheden (oftewel: vergelijkbare weersomstandigheden), leidde dat eerder 70 van de 100 keer tot neerslag. anders gezegd: ben je honderd dagen op precies dezelfde plek met dezelfde weersomstandigheden, dan ervaar je op zeventig van die dagen waarschijnlijk iets van neerslag. Op dertig van de dagen blijft het droog.

En dit betekent het níét


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De neerslagkans zegt verder niets over de hoeveelheid, de heftigheid of de duur van de neerslag. Op een dag met 90 procent kans op neerslag,­­ kan het prima vijf minuutjes motregenen. Maar je kunt ook bui na bui hebben, zodat je je bijna afvraagt of je iPhone waterdicht is. Met een beetje geluk valt de neerslag ’s nachts. Of het blijft gewoon helemaal droog, dat kan ook.

Misschien ten overvloede, maar het percentage zegt niet alleen iets over de kans op regen, maar over alle soorten neerslag. Het kan dus net zo goed gaan over sneeuw, mot­sneeuw, ha­gel of ij­zel. Dat kunnen we er allemaal nog wel bij hebben, deze zomer.

Neerslag percentage iPhone, iPad en Mac

Je vind de neerslagpercentages dus in de Weer-app op je iPhone. Maar sinds kort is deze app ook beschikbaar op je andere Apple-apparaten: de Weer-app schitterde jarenlang door afwezigheid maar heeft vrij recent zijn debuut gemaakt op de iPad en zelfs de Mac.

Dit vind je misschien ook interessant