Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Code oranje: zo ontvang je een weeralarm op je iPhone ⚡️

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Extreem weer iPhone


Lees verder na de advertentie

Nu is er op de meeste plekken nog geen wolkje aan de lucht, maar vanavond lijkt dat heel anders te worden. Volgens het KNMI zijn er later vandaag zware onweersbuien op komst – code oranje voor bijna het hele land. Ook je iPhone kan je een weeralarm sturen in het geval van extreem weer. Maar hoe stel je deze noodweermeldingen in?

Extreem weer iPhone

Code oranje: iPhone waarschuwt je

Ernstig onweer, hevige regenval, extreme hitte, gladheid, overstromingen: een gewaarschuwd mens telt voor twee. De Weer-app op je iPhone kan je waarschuwen voor dit soort ellende. Als je de Weer-app opent, staat de melding al prominent in beeld. Tik je op de melding in kwestie, dan krijg je meer informatie over wat er precies aan de hand is. In Nederland vormt de KNMI de bron voor deze weeralarmen.

Maar eigenlijk hoef je de Weer-app op je iPhone niet eens te openen, want de app Weer kan ook actief meldingen naar je sturen als de weergoden ons een keer niet gunstig gezind zijn. Wij leggen je uit hoe je de weerswaarschuwingen activeert.

Weeralarm ontvangenweerswaarschuwing iPhone


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

 

  • Open de app Weer
  • Tik op de drie streepjes rechtsonder
  • Tik op de Meer-knop rechtsboven (dat is de bol met de drie puntjes)
  • Tik op ‘Meldingen’
  • Zet de schakelaar achter ‘Extreem weer’ op groen

Je ontvangt voortaan een KNMI weerwaarschuwing voor regen, sneeuw en ander zeer extreem weer op je huidige locatie. Wil je over andere voor jou belangrijke locaties meldingen ontvangen? Tik dan op de locaties in de lijst onderaan in het scherm. Werk je bijvoorbeeld in Nijmegen maar woon je in de randstand, dan zie je of code oranje Amsterdam later op de dag van toepassing is.

Ook op Mac en iPad

Waarschuwingen voor noodweer

De Weer-app was jarenlang alleen beschikbaar voor de iPhone, maar daar is sinds kort verandering in gekomen. De app is ook beschikbaar voor macOS en iPadOS en zodoende kun je ook meldingen ontvangen op je Mac en iPad. Op de iPad werkt het hetzelfde als op de iPhone. Op de Weer Mac-app gaat het zo: open de app Weer. Ga in de menubalk naar ‘Weer>Instellingen’ en vink aan welke meldingen je wilt ontvangen. Gebruik je de app voor het eerst, dan moet je de Weer-app mogelijk nog toestemming geven voor het verzenden van meldingen – dat wijst zichzelf dan.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!