Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 12: zo werkt de nieuwe app Meten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
meten iOS 12


Lees verder na de advertentie

Een meetlint heb je niet meer nodig, want met de gloednieuwe app Meten in iOS 12 meet je wereld om je heen. Hoe lang is die muur in je huiskamer eigenlijk en past daar wel die nieuwe kast? Met Meten heb je het zo gemeten.

1. Kalibreren

meten iOS 12

Open de app Meten. Hoogstwaarschijnlijk geeft de app aan dat-ie nog gekalibreerd moet worden. Dat doe je door gewoon een beetje met je iPhone te zwaaien.

2. Meten …

meten iOS 12


kooptip

Vervolgens kun je gaan meten. Wijs met de camera naar een hoek van iets dat je wilt meten en tik op de plus-knop onderin om een beginpunt toe te voegen.

3. … is weten

meten iOS 12

Wijs met de camera naar de volgende hoek en druk weer op de plus-knop om een eindpunt toe te voegen. Al tijdens het aanwijzen zie je de lengte veranderen.

4. Nog meer punten

meten iOS 12

Is het je opgevallen? Meten plaatst de punten altijd netjes op de hoek van een voorwerp, je hoeft dus niet supernauwkeurig te zijn. Voeg nog een extra meetpunt toe.

5. Details en foto

meten iOS 12

Tik je op een gemeten lengte, dan krijg je die in centimeter en inch voorgeschoteld. Vanaf dat menu kun je ze kopiëren. Of je maakt er een foto van via de knop rechtsonder.

Lees ook ons artikel iPhone als waterpas gebruiken doe je met deze iOS-app.

Kun je de app niet vinden?

De app Meten werkt op basis van augmented reality. Augmented reality werd vorig jaar met iOS 11 geïntroduceerd, maar werkte niet op alle toestellen. Op de iPhone 5s en de 6 (Plus) kun je er geen gebruik van maken, omdat de processor er te traag voor is.