Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Laat je iPhone valuta omrekenen (en andere eenheden) in iOS 16

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone valuta omrekenen


Lees verder na de advertentie

Een Britse pond, een inch, een tijdzone in een zonnig land – wereldwijd worden er verschillende systemen voor eenheden gebruikt. Maar ben je hier onbekend mee, dan zeggen die waarden je niets. Totdat je ze converteert naar de eenheden die jij zelf gebruikt. In iOS 16 wordt dit automatisch voor je gedaan: zo laat je je iPhone valuta omrekenen, evenals andere eenheden.

iPhone valuta omrekenen

iPhone valuta omrekenen

In iOS 16 kan je iPhone allerlei waarden automatisch omrekenen naar de eenheid die jij gebruikt. Dus zonder dat je een externe app nodig hebt of zelf moet gaan rekenen. Denk hierbij aan verschillende aanduidingen voor temperaturen, valuta, afstanden, oppervlaktes, gewichten, tijdzones en meer.

Lees je bijvoorbeeld dat het in Los Angeles 42 graden Fahrenheit is, dan weet je iPhone meteen hoeveel dit is in Celsius én Kelvin. Bedragen worden slechts naar één andere munteenheid omgerekend – degene die jij gebruikt. Bij eenheden als het volume zie je niet alleen de milliliters, maar ook de centiliters, liters en zelfs kubieke centimeters.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iOS 16

Je iPhone rekent waarden vanzelf om, maar je moet ‘m wel aansporen om dit te doen. Zie je een onbekende eenheid in een app, inclusief de waarde? Leg je vinger daar dan op en houd dit vast. Er verschijnt nu vanzelf een venster met daarin een andere eenheid en het omgerekende getal.

Een voorbeeld: als je in Berichten een melding ontvangt dat een boek £ 5.99 kost, houd je dit ingedrukt en laat je iPhone je direct zien dat dit € 6,77 is. In sommige apps worden waarden zelfs onderstreept. In dat geval moet je de eenheid niet indrukken, maar hoef je er slechts op te tikken.

Welke apps?

Een laatste kanttekening: de functie werkt alleen in bepaalde standaard apps van Apple. Denk hierbij aan Berichten, Notities en Mail. In externe apps is het dus vooralsnog onmogelijk, evenals in browsers als Safari.

Meestal kun je deze limitatie wel omzeilen met een screenshot. De functie werkt namelijk ook in Foto’s: heb je een kook-app en worden daarin termen als ‘cup’ gebruikt? Maak dan een screenshot van het recept, open deze afbeelding en leg je vinger weer op de betreffende aanduiding. Het venster met de omgerekende waarde verschijnt vanzelf!

Meer iOS 16 tips

iOS 16 is de grote nieuwe update voor je iPhone. Hierdoor heeft je toestel allerlei handige functies gekregen, waaronder dus het omrekenen van valuta en andere eenheden. Ook deze tips mag je niet missen:

Wil je wekelijks zulke iPhone-tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!