Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone always-on achtergrond verwijderen (zónder dat het klokje verdwijnt)

iOS 16.2 always-on
Download:
N.v.t.

In september 2022 verscheen de iPhone 14 Pro (Max), met als grootste vernieuwing het always-on scherm. Maar niet iedereen was direct fan hiervan: doordat de achtergrondafbeelding continu in beeld blijft, lijkt het vanuit een ooghoek alsof je je iPhone niet hebt uitgezet. Maar sinds een recente update kun je de iPhone always-on achtergrond verwijderen.

Always-on, wat is dat?

Een always-on scherm is een scherm dat altijd aanstaat, zelfs wanneer de iPhone niet actief is. Dit betekent dat het scherm continu informatie kan weergeven, zoals de tijd, meldingen en andere gegevens, zonder dat je de iPhone hoeft te ontgrendelen. Apple heeft als extraatje dat je ook nog een gedimde versie van de achtergrond ziet, maar sommige gebruikers zitten daar niet op de wachten.

Always-on helemaal uit? Dat is zonde!

Het iPhone always-on scherm helemaal uitzetten was van meet af aan al mogelijk. Maar dat is ook weer zo drastisch, want dan zie je ook het klokje en de widgets niet meer. Dat schiet zijn doel voorbij. Maar gelukkig erkent Apple nu ook dat de achtergrond behoorlijk afleidend kan werken – bovendien slurpt het batterij. Daarom heeft Apple met iOS 16.2 een handige schakelaar toegevoegd in de Instellingen waarmee je de achtergrond uitzet, maar waarbij het klokje en de widgets wél zichtbaar blijven.

iPhone always-on achtergrond verwijderen

iPhone always-on achtergrond verwijderen

 

Duik op je iPhone 14 Pro (Max) in Instellingen. Navigeer hier naar ‘Scherm en helderheid’, scrol naar ‘Altijd aan’ en tik erop. Je ziet twee schakelaars die vóór iOS 16.2 nog ontbraken: ‘Toon achtergrond’ en ‘Toon meldingen’.

Door ‘Toon achtergrond’ uit te schakelen, wordt bijna je gehele scherm zwart wanneer je iPhone in de slaapstand staat. Dit leidt minder af en verbruikt een stuk minder stroom doordat het grootste deel van het scherm wordt uitgeschakeld.

Dit vind je misschien ook interessant

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-functies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!