Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Welke iPhone 14 heeft de beste batterij?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 14 batterij


Lees verder na de advertentie

Deze week heeft Apple eindelijk de nieuwste generatie iPhones aangekondigd: de iPhone 14! Maar met vier modellen om uit te kiezen, vraag je je vast af wat de verschillen zijn. Bijvoorbeeld qua batterij: welke iPhone 14 heeft de beste iPhone batterij? Het antwoord vind je hier.

iPhone 14 batterij

Tijdens het grote iPhone-event eerder deze week heeft Apple de iPhone 14 uitgebreid gepresenteerd, inclusief de batterij. En dat deden ze vol trots: de iPhone 14 batterij gaat volgens de specificaties de hele dag mee, en de iPhone 14 Plus heeft zelfs ‘de beste batterijduur ooit’ voor een standaard-iPhone. Dit geloven we graag, maar we willen ook wat cijfers zien.

Na de keynote zijn de technische specificaties van de iPhone 14-modellen online gezet. Hierdoor weten we precies wat de gemiddelde batterijduur per model is, gebaseerd op het aantal uur dat je video’s kunt afspelen. Een overzicht:

  • iPhone 14: 20 uur – 1 uur langer dan de iPhone 13
  • iPhone 14 Plus: 26 uur – 7 uur langer dan de iPhone 13
  • iPhone 14 Pro: 23 uur – 1 uur langer dan de iPhone 13 Pro
  • iPhone 14 Pro Max: 29 uur – 1 uur langer dan de iPhone 13 Pro Max

Ook hebben de batterijen een ander formaat gekregen, waardoor de batterijcapaciteit per model ook anders is geworden:

  • iPhone 14: 3,279 mAh – 52 mAh meer dan de iPhone 13
  • iPhone 14 Plus: 4,325 mAh – 1098 mAh meer dan de iPhone 13
  • iPhone 14 Pro: 3,200 mAh – 105 mAh meer dan de iPhone 13 Pro
  • iPhone 14 Pro Max: 4,323 mAh – 29 mAh minder dan de iPhone 13 Pro Max


kooptip

Op papier kloppen deze cijfers, maar het moet nog blijken hoe de batterijen in de praktijk presteren. Na de iPhone 14-lancering op vrijdag 6 september zullen we meer weten.

Beste iPhone 14 batterij?

Alle iPhones gaan volgens Apple dus gemiddeld 1 uur langer mee dan hun voorgangers. Behalve de iPhone 14 Plus – die is er maar liefst 7 uur (!) op vooruit gegaan. Al is dit toestel een verhaal apart: de iPhone 13 had juist een kleiner broertje, de iPhone 13 mini. De vorige generatie iPhones heeft dus geen exact model waarmee de iPhone 14 Plus kan worden vergeleken.

Nou denk je vast: huh, de batterijduur van de iPhone 14 Pro Max is toch langer dan die van de Plus? Klopt, maar de Plus is wel de standaard-iPhone met de langste batterijduur. En doe je met je iPhone niets anders dan audio luisteren, dan gaat de Plus tot wel 100 uur mee. Ter vergelijking: de standaard iPhone 14 houdt het dan 80 uur vol, en beide Pro-modellen 95 uur.

Maar welke batterij is de winnaar? Dat ligt eraan. Bij weinig gebruik gaat de iPhone 14 Plus het langst mee, bij intensief gebruik de iPhone 14 Pro Max. Maar de kans is klein dat je constant video’s afspeelt of streamt – simpelweg door je iPhone scrollen komt qua gebruik dan meer in de buurt van audio afspelen. Wat dat betreft wint de iPhone 14 Plus het nog steeds – niets gelogen aan Apple’s bewering, dus.

(Snel) opladen

Ook fijn om te weten: alle iPhone 14-modellen zijn weer geschikt voor snelladen. Hierdoor zijn ze met een stroomadapter van minimaal 20 Watt binnen ongeveer 30 minuten opgeladen tot wel 50%. Al is die adapter wel afzonderlijk verkrijgbaar.

Draadloos opladen kan ook met de iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max). Met MagSafe kan dat tot 15 Watt, met Qi tot 7,5 Watt. Gebruik je gewoon een kabeltje? Dan heeft deze weer een lightning-aansluiting nodig. Nog geen usb-c, dus.

Alles over de nieuwe iPhones

Meer weten over de iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max)? De volgende artikelen staan voor je klaar:

Wil je volledig up-to-date blijven over al het nieuws rondom de iPhone 14? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!