Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone-foto’s delen met Android: dit is de beste manier

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties

Heb je een rits aan iPhone-foto’s geschoten, en wil je ze delen met iemand die een Android-toestel heeft? Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zonder dat je de kwaliteit verliest of veel tijd kwijt bent.

Lees verder na de advertentie

iPhone-foto’s delen met Android

Foto’s worden vaak gedeeld via WhatsApp, maar bij een bulk aan foto’s is dit niet ideaal. Als gebruiker moet je de foto’s dan één voor één opslaan en de berichtendienst comprimeert de plaatjes, waardoor je ze niet in de beste kwaliteit krijgt.

Hieronder noemen we verschillende manieren om eenvoudig een grote hoeveelheid iPhone-foto’s te delen met iemand die een Android-apparaat heeft, zoals een Samsung.

1. Delen via een iCloud-link

kooptip

Dit is onze favoriete manier: het delen van foto’s via een iCloud-link. Het enige wat je hoeft te doen is de foto’s selecteren en op de optie tikken. Vervolgens maakt iCloud er een webpagina van, waar de foto’s voor 30 dagen te downloaden zijn.

Mooi hierbij is dat het niet uitmaakt of je een iCloud-abonnement hebt: het werkt bij iedereen met een iPhone.

 1. Open de Foto’s-app, ga naar het album ‘Bibliotheek’, tik rechtsboven op ‘Selecteer’ en selecteer de foto’s die je wilt delen.
 2. Tik op de Deel-knop linksonder (het vierkantje met de pijl).
 3. Scrol naar beneden en tik op ‘Kopieer iCloud-link’.

Er wordt nu een speciale pagina gemaakt, waar je de foto’s kunt downloaden. De url ervan staat in het klembord. Je kunt de link bijvoorbeeld plakken in een WhatsApp-gesprek.

De link komt automatisch te vervallen na 30 dagen. Wil je het eerder stoppen? Log in op www.iCloud.com en open ‘Foto’s’. Klik in de zijkolom op ‘iCloud-links’, klik op de fotoverzameling en selecteer de knop met de drie puntjes. Via ‘Stop met delen’ verdwijnt de iCloud-pagina.

Wil je meer van dit soort iPhone-tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

2. Delen via iCloud-fotoalbum

Wil je niet alleen foto’s versturen naar iemand met een Android-toestel, maar ook foto’s van diegene ontvangen? Dan is het handiger om te werken met een iCloud-fotoalbum. Hij of zij kan dan jouw foto’s downloaden, en vervolgens aanvullen met eigen gemaakte foto’s.

Ook voor het delen van een iCloud-album is geen iCloud-abonnement vereist. Zo werkt het:

 1. Open de Foto’s-app en tik op de tab ‘Albums’.
 2. Tik linksboven op de plus-knop en kies ‘Nieuw gedeeld album’.
 3. Geef de album een naam en tik op ‘Volgende’.
 4. Voer de e-mailadressen in van de personen die je wilt uitnodigen. Let op: bij Android-apparaten werkt het niet om een telefoonnummer in te voeren.
 5. Tik op ‘Maak aan’.
 6. Tik op de plus-knop en voeg al je gemaakte foto’s toe.

De persoon ontvangt nu een e-mail. Hij of zij kan alle foto’s met één klik downloaden, maar ook foto’s toevoegen. Tik in het gedeelde album op het icoon met het profiel en controleer of ‘Abonnees kunnen posten’ aan staat. Dit is ook de plek om meer personen toe te voegen, of te verwijderen.

3. Wetransfer

Werkt het delen van een iCloud-link om de een of andere reden niet, dan is er met Wetransfer een goed alternatief om iPhone-foto’s te delen met een Android-eigenaar.

 1. Navigeer in de browser naar de website van Wetransfer en meld je aan.
 2. Tik op ‘Iets versturen’.
 3. Voeg via de Plus-knop de foto’s (en video’s) toe.
 4. Kies bij het delen voor ‘Creëer mijn link’ en tik op ‘Versturen’
 5. Tik op ‘Kopieer link’ en plak de link in Whatsapp.

Heb je een vraag, of een aanvulling op dit artikel? Laat het hieronder weten in de reacties.