Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

WhatsApp HD-foto’s: zo verstuur je foto’s in hoge kwaliteit

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
WhatsApp HD foto's

Op deze nieuwe functie hebben we lang gewacht: in WhatsApp HD-foto’s versturen. Maar hoe doe je dit? En is deze functie wel écht zo nieuw?

Lees verder na de advertentie

WhatsApp HD-foto’s

Het is je vast opgevallen: je stuurt een zelfgemaakte foto naar iemand in WhatsApp, maar zodra je op verzenden tikt, gaat de kwaliteit enorm achteruit. Kiekjes zien er ineens korrelig of onscherp uit, en lijken net alsof ze zijn gemaakt met een aardappel. Waar is de topkwaliteit van die supergeweldige iPhone-camera gebleven? Nou, WhatsApp comprimeert standaard alle foto’s die je verzendt, want het kost dan minder data om ze te versturen. Maar dat zorgt dus voor een lagere resolutie.

Gelukkig komt hier nu verandering in, want er is een nieuwe functie waarmee je je foto’s toch in HD-kwaliteit kunt versturen. Er is namelijk een nieuwe update voor de app, die door Meta CEO Mark Zuckerberg zelf (via TechCrunch) werd aangekondigd. Daarin bepaal je zelf of je een kiekje in hoge of lage kwaliteit wilt versturen. Vooralsnog werkt het echter alleen met foto’s – HD-video’s versturen kan pas op een later moment.

De update met de nieuwe functie wordt op het moment van schrijven langzaamaan uitgerold, aldus Zuckerberg. Kijk dus gauw even of je de laatste versie van de app hebt: ga naar de App Store, tik rechtsboven op je profielicoon en scrol naar beneden. Tik nu naast WhatsApp op ‘Werk bij’. Staat de app er niet tussen? Dan kun je niet bijwerken, waarschijnlijk ben je al up-to-date.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Gek genoeg kunnen veel gebruikers de functie al veel langer gebruiken, dus mogelijk heb jij hem ook al een tijdje ter beschikking. In dat geval gaan we meteen aan de slag. Hieronder leggen we uit hoe je in WhatsApp HD-foto’s kunt versturen met je iPhone.

Aan de slag

Om hoge kwaliteit WhatsApp-foto’s te versturen, doe je het volgende:

  • Open een WhatsApp-chat waarin je een HD-foto wilt versturen.
  • Tik op het camera-icoontje om een nieuw kiekje te maken, of kies een bestaande foto vanuit je galerij. Je kunt ook meerdere bestanden kiezen. Wanneer je je keuze hebt gemaakt, beland je in een menu om je foto(‘s) te bewerken
  • Tik in de huidige weergave op ‘HD’, oftewel het icoontje boven in de menubalk.
  • Kies in welke kwaliteit je de foto(‘s) wilt versturen: standaardkwaliteit: (960 x 1280 pixels), of de nieuwe HD-kwaliteit (3024 x 4032 pixels). In dit geval gaan we natuurlijk voor de laatste, dus vink deze optie aan. Alle bestanden die je hebt geselecteerd, hebben nu deze kwaliteit.
  • Tik op ‘Gereed’ om je keuze te bevestigen.
  • Verstuur je bestand met het pijltje rechtsonder.

Het is niet zo dat de HD-kwaliteit nu voor altijd automatisch is geselecteerd. De volgende keer dat je een foto verstuurt, is ‘standaardkwaliteit’ gewoon weer geactiveerd. Je moet dus elke keer handmatig de HD-optie aanvinken. Mogelijk komt dit doordat de HD-bestanden meer data kosten.

Alles over WhatsApp

WhatsApp komt regelmatig met updates vol nieuwe functies, en die leggen we graag voor je uit. Neem bijvoorbeeld ook een kijkje naar de volgende artikelen:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? En van handige tips en trucs voor je Apple-toestellen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!